hirdetés
Tech

A Google új fülhallgatója valós időben tolmácsol

A Google bemutatta új vezetéknélküli fülhallgatóját, amely a beépített hangasszisztens rendszernek köszönhetően valós időben képes negyven nyelv valamelyikére fordítani.
Pixel Buds A Google új fülhallgatója valós időben tolmácsol (Forrás: coolmaterial.com)
hirdetés

A vezetéknélküli Pixel Buds nevű fejhallgatót a Google a közelmúltban mutatta be, és egyebek mellett különlegessége, hogy ez az első fejhallgató, amelyet a Google valaha előállított.

A Google Asszisztenssel ellátott fülhallgatók valós időben képesek különböző nyelvekről – így például angol, francia, kínai és finn nyelvről – fordítani, és egyben rögzíteni lehet a segítségükkel a lediktált szövegeket, továbbá utasításokat lehet adni.

A fordításhoz a jobb oldali fülhallgatón található gombot kell lenyomva tartani, s eközben a Google Asszisztenst arra kell utasítani, hogy segítsen a megadott nyelv használatában.

Ezután a Pixel okostelefon, amelyhez a Pixel Buds csatlakozik, hangosan lejátssza a megadott szöveg fordítását. Ezek után a válasz érzékelését követően a fülhallgatón keresztül a felhasználó hallhatja annak fordítását is.

Juston Payne, a Google Hardware termékmenedzsere a fejhallgatók bemutatása alkalmával megjegyezte, hogy azok egyfajta „személyi tolmácsként” használhatóak.

„A Pixel Buds-szal élő időben használhatom a Google Fordítót, hogy természetes beszélgetést folytassak több mint 40 nyelven. Lehetővé teszi (a fülhallgató), hogy kapcsolatot teremts a körülötted lévő világgal egy sokkal természetesebb módon azáltal, hogy újragondoltuk, hogyan kellene a fejhallgatóknak működnie” – tette hozzá a termékmenedzser.

A fordítás mellet több „okosfunkcióval” is felszerelték a Pixel Buds fülhallgatót, így például fogadni lehet a segítségével a telefonhívásokat, be lehet állítani a hangerőt, el lehet indítani a zene lejátszását, vagy éppen le lehet állítani azt, továbbá küldeni és olvasni lehet szövegeket a segítségével. Mindehhez pedig a telefonhoz még csak hozzá sem kell érni.

A Google termékének tervezői igyekeztek a lehető legkényelmesebbé tenni a fülhallgatót, így aztán egy műanyag „hurkot” is készítettek hozzá, amely a fülhallgatót a helyén tarta.

Teljes töltést követően a fülhallgatók akár egyhuzamban öt óráig is is használhatók, de egy kisméretű tároló is jár hozzájuk, amely egyben hordozható töltőként is szolgál. Így összességében egy teljes napig – 24 óráig – használhatóak a fülhallgatók.

A Pixel Buds három színben – fekete, fehér és kék – lesz elérhető, és úgy tervezték, hogy összhangban legyen a Google a napokban bemutatott Pixel 2 nevű mobiltelefonjával.

A fülhallgatókat novembertől lehet beszerezni, egy-egy ilyen termék 159 dollárba, vagyis átszámítva megközelítőleg 40 ezer forintba kerül. (A Pixel 2 alapmodelljét pedig 649 dolláros – nagyjából 167 ezer forint – áron lehet majd megvásárolni.)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen