hirdetés
Tech

A Google új kamerája automatikusan a „megfelelő időben” készít felvételt

A Google egy olyan új, Clips névre keresztelt kamerát mutatott be, amely a mesterséges intelligenciának köszönhetően képes megtanulni, hogy mikor készíthet egy jó fotót.
Google Clips A Google Clips képes megtanulni, kiről készüljön felvétel (Forrás: trustedreviews.com)
hirdetés

A Google Clips egy kisméretű, „négyzet” alakú kamera, amely vezetéknélküli összeköttetés segítségével – a GoPro kamerákhoz hasonlóan – készít képsorozatokat, amelyeket összehangol a felhasználó által választott okoseszközzel.

A Clips valódi különlegessége ugyanakkor az, hogy mesterséges intelligencia segítségével képes megtanulni, hogy miután felmérte a környezetét, mikor érkezett el az idő a „tökéletes fotó” elkészítésére.

„Egy újan új típusú kamerán dolgoztunk, amellyel lehetőség adódik több ilyen különleges pillanatnak a megörökítésére, miközben lehetővé válik, hogy részt vegyél ebben a pillanatban. A gépi tanulás képességét közvetlenül a Clips-be építettük, így mikor bekapcsolod, a kamera figyeli a megörökítésre alkalmas pillanatokat” – írta egy blogbejegyzésben Juston Payne termékmenedzser.

Az egyik ilyen gépi tanulási mechanizmus az arcfelismeréssel áll összefüggésben, ugyanis a felhasználók kiválaszthatnak a családjukból vagy a barátaik közül egy „kedvenc” személyt, amit követően a kamera elsősorban őket „figyeli” majd.

„A Clips stabil, tiszta felvételeket igyekszik készíteni az általad ismert emberekről. Segíthetsz a kamerának megtanulni, hogy ki a fontos személy, így ha a nagymama a városba jön, megörökítheted az érkezését” – szemlélteti a termékmenedzser.

Természetesen a kamera nemcsak magától képes fotót készíteni, hanem akár egy gomb megnyomásával is. Az eszköz minden készült videofelvételt továbbít a Google Clips alkalmazáson keresztül, ahol a felhasználók kiválaszthatják a nekik tetsző képkockákat, amelyeket nagy felbontású fotóként tárolhatnak.

Juston Payne megjegyezte, hogy a kamera tervezésénél fontos szempont volt az is, hogy érvényesüljenek az adatvédelmi elvek.

„Úgy néz ki, mint egy kamera, és fényt bocsát ki, amikor működésben van, így mindenki tudja, hogy mit csinál a Clips, amikor felvételt készít. A gépi tanulás magában az eszközben történik” – tette hozzá Juston Payne.

A termékmenedzser hangsúlyozta azt is, hogy addig semmi sem tűnik el a kameráról, amíg a felhasználó nem dönt arról, hogy tárolja, illetve megosztja-e az adott tartalmat, vagy sem.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen