hirdetés
Tech

Bemutatkozott a Huawei Mate 10

Bemutatta legújabb zászlóshajó telefonját hétfőn a Huawei – az okostelefon különlegessége, hogy ez a vállalat első olyan készüléke, amely annak saját mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) chipjét tartalmazza. Utóbbi a Huawei-t hozzásegítheti ahhoz, hogy felvegye a versenyt az Apple-lel, illetve a Samsunggal is.
Huawei Mate 10 Huawei Mate 10 (Forrás: arstechnica.com)
hirdetés

A legújabb Huawei Mate 10 „sorozat” keretében a Mate 10, a Mate 10 Pro, illetve a különleges kiadású Porsche Design Mate 10 csúcsmobilokat mutatták be.

A Huawei hétfőn bemutatott új készülékeinek főbb tulajdonságai:

  • A Mate 10 esetében 5.9, a Mate 10 Pro esetében pedig 6 hüvelykes kijelző;
  • Leica lencsék, dual kamera, a hátlapon egy 12 megapixeles színes, illetve egy 20 megapixeles monokróm szenzorral;
  • Nagy, négyezer mAh-s akkumulátor, SuperCharge gyorstöltés lehetőségével;
  • Android 8.0 Oreo operációs rendszer, EMUI 8.0 felhasználói felülettel.

A Münchenben bemutatott Huawei Mate 10 készülékek legnagyobb újdonsága mégsem a fentiek között keresendő – a legfontosabb újítás ugyanis a Kirin 970, a vállalat saját AI chipje. A Huawei korábban ebben az évben mutatta be a Kirin 970-et, de a Mate 10 készülékek az elsők, amelyek tartalmazzák is az AI-chipet.

Az egészen apró chip segítségével a mesterséges intelligencián alapuló funkciók nem a felhőben, hanem a készülékben kerülnek feldolgozásra, ami gyorsítja a folyamatokat.

A Huawei a készülékek bemutatása alkalmával azt is megmutatta, hogy hogyan képes az AI felismerni egy tárgyat, amelyről felvételt szerettek volna készíteni, és hogyan állította be automatikusan a készülék a fényviszonyoknak megfelelő opciókat. A vállalat közlése szerint az okostelefonjuk egy hivatásos fotósnál is gyorsabban „dolgozik” utóbbit tekintve.

Ráadásul a kínai vállalat azt állítja, hogy az általa fejlesztett AI képes percentként akár 2005 képet is felismerni.

A Huawei közlése szerint a Mate 10 sorozat készülékei az első olyan okostelefonok, amelyek 1,2 gigabit/s letöltési sebességet képesek nyújtani – természetesen a mobilhálózatok függvényében.

A Huawei Mate 10 október végétől válik elérhetővé több mint tizenöt országban – közöttük Spanyolországban, Szingapúrban és Ausztráliában. A Mate 10 Pro-t pedig november közepén teszik elérhetővé huszonnégynél is több országban, közöttük Németországban és Olaszországban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen