Tech

Az Amazon új szolgáltatásával bejuthatnak a lakásba a futárok

Még akkor is, ha a tulajdonos éppen nincsen otthon. Az Amazon Key-t aligha a bizalmatlan vásárlóknak találták ki...!
Amazon Key Az Amazon új szolgáltatásával bejuthatnak a lakásba a futárok (Forrás: recode.net)

Az Amazon egy olyan új szolgáltatást mutatott be, amellyel a futárok képesek lesznek akkor is a vásárló lakásába juttatni a csomagot, ha ő éppen történetesen nincsen otthon a futár érkezésekor.

Az Amazon Key voltaképpen egy rendszer, amely egy alkalmazásból, egy okoszárból és az új Amazon Cloud Cam nevű beltéri biztonsági kamerából áll, és amelynek segítségével a kézbesítést a „valódi” kulcsok vagy hozzáférési kódok nélkül is teljesíthetik a futárok. Az Amazon egy „titkosított hitelesítési folyamatként” megnevezett mechanizmussal biztosítja, hogy a futár a megfelelő címen és időben legyen, amikor egy vásárló otthonának ajtajához hozzáférést kér.

Amint sikeresen megerősítik, hogy minden rendben van a futár kérésével, az ajtó automatikusan kinyílik, a Cloud Cam pedig rögzíti a kézbesítés folyamatát. A megrendelők akár élőben is végigkövethetik mindezt, vagy később tekinthetik meg a rögzített felvételt, emellett értesítést kapnak a megrendelés állapotáról is – mindezt természetesen az alkalmazáson keresztül.

Az új szolgáltatás még ez év novemberének elején elérhetővé válik az Amazon Prime szolgáltatásának előfizetői számára, igaz, egyelőre csak harminchét amerikai városban.

„Az Amazon Key a vásárlók számára megnyugvást ad azáltal, hogy tudhatják, a megrendeléseiket biztonságban kézbesítették az otthonukba, és azok ott várják majd őket, amint belépnek az ajtón. Most a Prime tagok kiválaszthatják az in-home kézbesítést, és kényelmesen végignézhetik a csomagjaik kézbesítését egyenesen a mobiltelefonjaikon” – ismertette az új szolgáltatást Peter Larsen, a vállalat a csomagszállítási technológiáért felelős alelnöke.

Az Amazon Key egyúttal lehetővé teszi a felhasználóknak azt is, hogy a bejárati ajtót a barátaik, a családtagjaik, vagy éppen más látogatók – így például takarítók, kutyasétáltatók, a háziállatok gondozói – számára is kinyissák.

Az Amazon Key In-Home készlet tartalma egy Amazon Cloud Cam és egy ezzel kompatibilis okoszár, az induló ár pedig 249,99 dollár, vagyis majdnem 65 ezer forint. A rendszer telepítését a felhasználók maguk is elvégezhetik, de szakember segítségét is igénybe vehetik hozzá. Mihelyst ez megtörtént, már plusz költségek nélkül választhatják a kézbesítés ezen módját az Amazon Prime tagjai.

A vállalat egyébként drónos kiszállításban is gondolkozik, ezt a technológiát már 2013 óta tesztelik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen