hirdetés
Tech

San Franciscóban több helyi önvezető autókra támadott

Nem egy esetben fordult elő, hogy a valamiért feldühödött San Franciscó-i emberek önvezető autókra támadtak rá – éppenséggel az autonóm járműveket érintő közlekedési incidensek harmadát ebben az évben eddig olyan esetek idézték elő, amikor az emberek az autókra támadtak.
GM Cruise Egy esetben egy taxisofőr szállt ki a saját járművéből, és megütötte a mögötte parkoló GM Cruise egy ablakát... (Forrás: YouTube / General Motors)
hirdetés

Az ebben az évben eddig történt, az autonóm járműveket érintő közlekedési incidensek harmadát az okozta, hogy emberek „fizikai támadást indítottak” az önvezető autók ellen – írja az Independent a friss kaliforniai adatok alapján.

Egy esetben például egy taxisofőr szállt ki a saját járművéből, és megütötte a mögötte parkoló GM Cruise egy ablakát, aminek következtében ugyan senki nem sérült meg, de az autón keletkezett némi karcolás. Egy másik alkalommal a tilos jelzés ellenére – kiáltozva – közlekedő gyalogos vetette magát egy másik Cruise hátuljának.

Csakhogy minden ellenszenvük ellenére Kalifornia állam a múlt héten jelentette be, hogy engedélyezi az önvezető autók közlekedését úgy, hogy ehhez nem kell már emberi sofőrnek sem tartózkodnia a járművön.

San Franciscóban mindazonáltal korábban is voltak összetűzések a helyi lakosság és az autonóm technológiával működő eszközök között.

Tavaly például szabályozni kellett a futárrobotok közlekedését a járdákon, azok ugyanis egyre tömegesebben fordultak elő, és tartani lehetett attól, ez a tendencia csak hatványozódik – egészen addig, amíg a gyalogosokat a robotok „kiszorítják” a járdákról.

Nagy felháborodást keltett az SPCA nevű állatvédő szervezet azon lépése is, hogy biztonsági robotokat kezdtek használni, amelyek azonban állítólag „zaklatták a hajléktalan embereket”. A szervezet visszavonta a robotokat, előtte viszont még több fenyegetést is kapott miattuk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen