Tech

Útnak indult a világ legnagyobb utasszállító óceánjárója

Útnak indult a világ legnagyobb utasszállító óceánjárója, a Symphony of the Seas.
Utasszállító hajó Útnak indult a világ legnagyobb utasszállító óceánjárója (Forrás: Twitter / Agence France-Presse)

A Caribbean Journal szerint a Royal Caribbean hajóflottájának huszonötödik hajója mintegy 228 ezer tonnát nyom, és 362 méter hosszú. A fedélzetén akár 5518 ember is utazhat a 2759 kétágyas szobában és 28 erkélyes szobában.

„A Symphony of the Seas a legújabb példája annak, hogyan dolgoznak az innováció határainak feszegetésén minden egyes új hajónál a munkatársaink”

– mondta Richard D. Fain, a Royal Caribbean Cruises Ltd. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: az Oasis Class egy trendformáló modell volt, ám ezt továbbfejlesztették, hogy a sikerre építve „még elképesztőbb kalandokat” nyújthassanak. Megjegyezte azt is, hálásak azért, hogy az STX France-t partnerüknek tudhatják, mivel az éppen olyan elszánt a technológiailag fejlett hajók építésében, mint ők maguk.

A hatalmas óceánjáró hajón egyébként olyan érdekes funkciók is helyet kaptak, mint a világ legmagasabb, egy utasszállító hajóján található és saját fedélzetére vezető vízi csúszdája, valamint egy olyan kétszintes, 125 négyzetméteres családi lakosztály, amelyhez nemcsak – egyebek mellett – saját csúszda, de privát mozi, LEGO-fal és erkély is tartozik.

Akadnak azért más luxusszolgáltatások is, például egy jégpálya, illetve szörfszimulátor is található a hajón.

A Symphony of the Seas először Európánál szeli a vizet, később viszont – a tervek szerint novemberben – Miamiba tér.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen