hirdetés
Tech

A Hublot első okosóráját használják majd a foci világbajnokság játékvezetői

A luxusórákat gyártó Hublot is bemutatta első okosóráját, amelyet a 2018-as oroszországi labdarúgó világkupa alkalmával a játékvezetők karján is viszont láthatunk ez év júniusában. A Big Bang Referee nevű okos-karórát kifejezetten a 2018-as FIFA-világkupára tervezték a szervezők megbízására. A karóra lehetővé teszi, hogy a játékvezetők helyben „kapcsolatot létesítsenek” a videobíróval.
Hublot okosóra A luxusórákat gyártó Hublot is bemutatta első okosóráját (Forrás: YouTube / HUBLOT)
hirdetés

A vállalat közleményében ismertette: mivel személyre szabott karórát szerettek volna biztosítani a játékvezetőknek, a FIFA megkereste a Hublot-t, hogy megtervezzék számukra azt a tökéletes karórát, amely velük lehet a mérkőzések idejében.

Az egyébként nem töretlen lelkesedéssel fogadott videobírós technológiát (VAR) várhatóan most először alkalmazzák a világkupán, a Hublot pedig az esemény hivatalos partnereként készítette el ehhez az okosórát.

Az okosóra lehetővé teszi azt is, hogy a játékvezetők a „videoasszisztensekkel” kommunikáljanak, amelyeket pedig arra alkalmaznak, hogy megerősítsék: átlépte-e a labda a gólvonalat, vagy sem.

A Hublot már létező Big Bang sorozatának alapján megtervezett okosóra óralapja a szabványos Big Bang modellénél némileg vastagabb, hogy így az internetkapcsolatot lehetővé tevő elektronikus berendezéseket is tartalmazhassa.

A focirajongók számára ideálisnak tervezett okosóra egyébként számos olyan funkciót is tartalmaz, amely kifejezetten a világbajnoksággal kapcsolatos – így például a mérkőzések kezdete előtt negyed órával értesítést küld, valamint a felhasználókat a legfontosabb eseményekről – gólokról, sárga- és piros lapokról – is értesíti.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen