Tech

Jelszócserét javasol a Twitter

A Twitter figyelmeztette mintegy 330 millió felhasználóját arra, hogy érdemes megváltoztatniuk a jelszavukat, miután egy hiba következtében azok egy része megjelent látható szövegként a belső rendszerben.
Twitter Jelszócserét javasol a Twitter (Forrás: pexels.com)

A közösségi oldal egyúttal közölte, hogy belső vizsgálata nem tárt fel arra utaló jelet, hogy a jelszavakat ellopták volna, vagy hogy visszaéltek volna velük. Óvatosságból ugyanakkor azt tanácsolja a felhasználóinak, hogy vegyék fontolóra a jelszavak cseréjét.

A Twitter egyelőre nem közölte, hány jelszavat érintett az incidens, ám „jelenetős számú” jelszóról lehetett szó, amelyek több hónapon át láthatóak voltak. A Reuters-nek a vállalat egy dolgozója azt mondta, a közösségi oldal a bugot néhány hete vette észre.

A Twitter a hibáért elnézését fejezte ki a blogján. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a jelszavakat nemcsak a Twitteren érdemes lecserélni, hanem máshol is, amennyiben az adott jelszót a felhasználó más felületen is használta.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen