Tech

Félelmetes ügyességgel szalad terepen Atlas

A Boston Dynamics humanoid robotja emberszerű mozdulatokkal fut a terepen, és ügyesen veti át magát az elébe kerülő akadályon – olyannyira, hogy valószínűleg senki nem venné szívesen, ha Atlas elől kellene menekülnie.
Atlas, a robot A Boston Dynamics humanoid robotja zajosan, de ügyesen mozog (By http://www.kansascity.com/news/business/technology/917xpi/picture62197987/ALTERNATES/FREE_640/atlas from boston dynamics - http://www.kansascity.com/news/business/technology/917xpi/picture62197987/ALTERNATES/FREE_640/atlas from boston dynamics, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49391780)

Nemrégiben a Boston Dynamics egy újabb videót osztott meg Atlas nevű humanoid robotjáról, amely ez alkalommal azt mutatja be, milyen gördülékenyen képes a terepen közlekedni, sőt, futni. A mozdulatai meglehetősen hasonlítanak az emberekére, ráadásul a gép viszonylag jól képes navigálni a terepakadályok között. Igaz, ezekből túl sok egyébként sem került elé…

A Boston Dynamics azt a címet adta a videójának, „Egy kis friss levegőt szívsz, Atlas?”, feltehetőleg ezzel is igyekezve „emberszerűbbé” tenni a felvétel megtekintőinek szemében a robotot. A „világ legdinamikusabb humanoidjának” nevezett Atlasról készült videót egyébként néhány nap leforgása alatt több milliószor tekintették meg, és több mint hetvenezer lájk is érkezett rá.

A felvételen a robot egy füves területen kocog egyenletes tempóban és nagyjából folytonos mozdulatokkal, mígnem egy farönkkel találja szembe magát. Ekkor egy pillanatra megáll, és „térdeit” behajlítva, a „karjait” lendítve átugrik az akadályon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen