Tech

Nagyobb figyelmet kapnak az elektromos kerékpárok az Ubertől

Az Uber a közlése a jövőben több figyelmet fordít az elektromos kerékpárokra és rollerekre, és némileg kevesebbet az autókra, még ha ez a profit mérséklődésével jár is. Mindezt a vállalat vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi azzal indokolja, hogy a belvárosi közlekedésbe jobban beleilleszthetőek az egyéni utazási eszközök.
Elektromos kerékpár A rövid belvárosi utak esetében az Uber nagyobb hangsúlyt fektetne az elektromos kerékpárokra és hasonló eszközökre (Forrás: pixabay.com)

A vezérigazgató egyúttal a jövőt illetően megjegyezte, hogy az utasok várhatóan a most jellemzőhöz képest gyakrabban teljesíthetnek majd rövidebb utakat is a jövőben. Elmondása szerint egyáltalán nem hatékony megoldás, ha egy „egytonnás fémtömeg” egyetlen személyt szállít a csúcsforgalomban mindössze tíz háztömbnyire a kiinduló pontjától.

Dara Khosrowshahi megjegyezte, hogy noha rövidtávon a profitjuknak ez a fajta váltás nem kedvez, meglátásuk szerint hosszú távon stratégiai szempontból mégis ez az az irány, amelybe el szeretnének indulni.

A vállalat Jump elektromos kerékpárjai az Egyesült Államok immár nyolc városában is elérhetőek, köztük Washingtonban és New Yorkban, és hamarosan Berlinben is megjelennek. Emellett a Lime nevű elektromos kerékpárokra specializálódott vállalattal is együttműködik.

Dara Khosrowshahi elismerte, hogy az Uber a kerékpáros utak révén kevesebb pénzhez jut, mint ha ugyanazt az utat egy autóval teljesítenék, ezt azonban ellensúlyozhatja, ha a felhasználók gyakrabban használnák az alkalmazásukat a rövidebb utakhoz is. Így a vállalat hajlandó feláldozni ezt a kiesést a felhasználók hosszabb távú elköteleződése érdekében.

Hozzátette, az Uber-sofőröknek is elsősorban hosszú távon jelenthet majd hasznot a jövedelmezőbb, hosszabb utak teljesítése.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen