Tech

Hamarosan érkezik az iOS 12 az iPhone-okra és iPad-ekre

Az Apple még hétfőn elérhetővé teszi az iPhone-okra és iPad-ekre a következő nagy frissítését, az iOS 12-t, amely új funkciókkal és a tavaly bemutatott iOS 11 továbbcsiszolásával örvendezteti meg a vállalat készülékeinek használóit – derül ki a CNBC cikkéből.
Apple telefon Az iOS 12 több szórakoztató, vagy éppen hasznos frissítéssel érkezik (Forrás: pixabay.com / Pexels)

Az új funkciók között egyebek mellett a felhasználók találkozhatnak egy, az alkalmazások használatának idejét figyelő lehetőséggel, így aki attól tart, ő, esetleg gyermeke túl sokat használ például egy-egy játékot, vagy alkalmazást, most megkönnyebbülhet – ugyanis időkeretet lehet beállítani, amellyel a túlzott használatnak elejét lehet venni.

Az Apple az értesítések kezelését is áttekinthetőbbé tette, azokat ugyanis már csoportosan, a korábbiaknál gyorsabban is lehet majd kezelni.

Az előbbinél kevésbé praktikus, de igen „szórakoztató” újítás a „Memoji” megjelenése, amellyel a felhasználók magukról mintázott animált emojikat hozhatnak létre. Az egész egyébként a tavaly bemutatott Animojihoz hasonló, az arckifejezéseket is arra emlékeztető módon utánozza. Fontos azonban, hogy a FaceID-vel fel nem szerelt készülékekkel ez a funkció nem használható.

Az új, Measure nevű mérőeszköz is említésre érdemes lehet – ez a kamera segítségével egy „virtuális vonalzóként” teszi lehetővé, hogy tulajdonképpen bármit lemérjenek, legalábbis hozzávetőlegesen, a telefonok használói.

A Siri is fejlődésen esett át, így lehetővé vált az egyedi utasítások létrehozása is.

További változások, hogy az iOS 12 a tavaly bemutatott elődjénél gyorsabb lesz, s mindenek előtt a párhuzamosan folyó tevékenységek  (vagyis például több alkalmazás egyszerre történő futtatása) végzése válik majd zökkenőmentesebbé.

A csoportos videóhívások fejlesztése azonban egyelőre nem, hanem várhatóan egy későbbi frissítés során jelenik meg.

Az iOS 12 megjelenésének pontos időpontjáról a CNBC nem írt, de úgy tudja, hétfő délutánra várható az operációs rendszer legújabb frissítése. A Manchester Evening News ellenben este hétre várja a megjelenést. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen