Tech

Kiderült, ki lesz Elon Musk utódja a Teslánál

Az elektromos autókat gyártó Tesla a Telstra ausztrál vállalat egy vezetőjét, Robyn Denholmot nevezte meg a vállalat új elnökeként.
Tesla (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)

Robyn Denholm a Tesla alapítójától, Elon Musktól veszi át az elnöki posztot, ugyanakkor a cég vezérigazgatója továbbra is Musk marad. Korábbi találgatások szerint James Murdoch jöhetett szóba, mint a Tesla lehetséges új elnöke, ám Denholm kinevezése rácáfolt az ezzel kapcsolatos értesülésekre.

Musk azt követően egyezett bele abba, hogy lemond az elnöki posztról, hogy a múlt hónapban az amerikai tőzsdefelügyelet – egy Twitter-bejegyzése miatt – értékpapírpiaci csalással vádolta meg őt. A vádalku értelmében a Teslának – más büntetések mellett – független elnököt kell kineveznie.

Az augusztusi Twitter-bejegyzésben Musk azt írta, kivonná a tőzsdéről a céget, amihez már megvan a megfelelő fedezet is. A bejelentést követően jelentős emelkedést produkált a Tesla részvényeinek árfolyama, ám később Musk már arról beszélt, hogy mégsem vinné végbe a korábban kilátásba helyezett tervét.

Az amerikai tőzsdefelügyelet a befektetők megtévesztése miatt nyújtott be keresetet Musk ellen, aminek következményeként a Teslára és Muskra 20-20 millió dolláros bírságot szabtak ki, továbbá Musknak le kellett mondania a cégnél betöltött elnöki posztjáról három évre.

Robyn Denholm 2014 augusztusa óta egyébként a Tesla ellenőrzési bizottságának elnöke, valamint 2017 elejétől kezdődően az ausztrál Telstra nevű telekommunikációs cégnek pénzügyi igazgatója. A Teslánál betöltött pozíciójáról ideiglenesen lemond, amíg letelik az ausztrál vállalatnál a hathónapos felmondási ideje.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen