Tech

Minden, amit tudni érdemes a por-, víz- és ütésálló telefonokról

Ezek a készülékek, kimondottan akkor hasznosak, ha olyan környezetben dolgozunk, ahol a telefonjaink folyton érintkezésbe lépnek a porral, vízzel.
A Monojet Kft. az i.safe mobile GmbH ATEX (robbanásbiztos) por-, víz- és ütésálló telefonjai A Monojet Kft. az i.safe mobile GmbH ATEX (robbanásbiztos) por-, víz- és ütésálló telefonjai (Forrás: monojet-ipartechnika.hu)

Az ütésállóságot, mint tulajdonságot az emberek kimondottan nagy hányada szeretné telefonjának tudni, akár a munkahelyi leejtésekről legyen szó, akár arról, hogy a gyerekek épp a telefonunkkal akarnak kalapácsost játszani. A Monojet Kft. az i.safe mobile GmbH ATEX (robbanásbiztos) por-, víz- és ütésálló telefonjainak forgalmazója Magyarországon.

Kivitelezés

Szinte mindenki emlékszik a mobiltelefonok hőskorára, amikor kinézetre nem igazán fogott meg senkit a készülék. Az új évezred okostelefonjai ugyanezen elven készültek: kevésbé impozáns megjelenésűek, viszont annál jobban állják a viszontagságokat. Alapvetően kétféle készüléktípust találunk meg a kínálatban:

  • az okostelefont
  • és az ún. félokos telefont (nyomógombos)

A félokos telefonok kezelhetőek a nyomógombok segítségével is, valamint az érintőképernyős használatot is magukban rejtik. Ez a típus megvásárolható applikáció nélkül is, így csak egyszerű hívás-kezdeményezésre, sms küldésre és fogadásra használható. Ezek a készülékeka nehéz ipari körülmények között is megállják a helyüket. Bátran használhatóak a gáz-, olaj-, vegyi- és gyógyszeripar esetében is ezek a robbanásbiztos készülékek.

Az Androidos verzióval viszont az okostelefonok nyújtotta lehetőségek közül használhatjuk a wifi-t, 3G internetet, bluetooth, 2 MP kamerázási lehetőséget, NFC-t, LED-kijelzőt, kihangosított beszédlehetőséget, S.O.S. nyomógombot, stb. Az egyszerű nyomógombos kivitelezésben az alábbi készülékek vásárolhatók meg jelenleg a Monojet Kft. kínálatában:

  • Zona 1/21 IS320.1 (IP 64-es védettséggel ellátva)
  • Zona 1/21 IS320.1 CLASSIC (alap kivitel, (IP 64-es védettséggel ellátva))
  • Zona 2/2 IS310.2 (IP54-es védettséggel)
  • Zona 2/2 Challenger (IP54-es védettséggel)

Az okostelefonok világában kifejlesztettek olyan szériát, amely magán viseli szintén a por-, víz- és ütésállóság jegyeit. Működését tekintve, tökéletesen olyan, mint a kereskedelmi forgalomban lévő okostelefonok többsége. A különbség ezektől annyi, hogy IP64-es védettséggel van ellátva és ATEX szerinti robbanásbiztonsági tanúsítvánnyal van ellátva. Mely készülékek érhetőek el online?

  • Zona 1/21 IS520.1 készülék
  • Zona 2/22 IS520.2 (IP64)
  • Zona 2/22 IS730.2 (IP54)
  • Zona 2/22 IS740.2 (IP54)

A Zona 1/21 és Zona 2/22-ről, mit is jelent?

A Zóna besorolás arra jó, hogy a munkaadó tájékoztató jelleggel figyelmeztessen a robbanásveszélyes területekre. Gázrobbanásveszélyre hívja fel a figyelmet a Zóna 0, 1, 2. Porrobbanásveszélyre figyelmeztet a Zóna 20, 21, 22. Vagyis, ha azt mondjuk Zóna 1/21 - normál üzemben alkalom adtán képződhet, illetve üzemzavar esetében néha és rövid ideig felléphet robbanásveszély. A Zóna 2/22 - normál üzemben valószínűleg nem lép fel, ha igen akkor is rövid ideig tart a robbanásveszély.

A vetélytársak telefonjaihoz képest az I. Safe mobile készülékek könnyebb súllyal rendelkeznek. A telefonokat használhatjuk az üzemen belül működő rendszerbe integrálva, pl.: vonalkód olvasása, illetve életvédelmi rendszerként is használhatjuk (redbuttonapplication).Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen