Tech

A JCB Hydradig

A JCB 2016-os újítása a Hydradig, ami egyedülálló az európai piacon a maga nemében és ezzel a géppel egy új olyan építőgépkategóriát alkotott, amelyet gumikerekes eszközhordozónak is nevezhetünk.
A JCB Hydradig A JCB Hydradig (Forrás: terra-world.com/hu/)

A JCB Hydradig egyik fő ismertetője, hogy a csatlakoztatható adaptereknek köszönhetően a gép a kotrás mellett egyéb emelési és logisztikai feladatokat is hatékonyan képes elvégezni. A Hydradiget a tökéletes kilátás, stabilitás, irányíthatóság, mozgékonyság és a könnyű szervizelhetőség jellemzi. 2017-ben a gyártó továbbfejlesztette a kotrót, ami igazából azt jelentette, hogy egy Tier 4 Final JCB EcoMax dízelmotort kapott, amire az üzemanyag magtakarítás miatt volt szükség. Ez nagyságrendileg minimum 4 százalékot jelent. Ez természetesen csak előnyére vált a munkagépnek.

Az új motor továbbra is részecskeszűrő nélkül teljesíti a károsanyag kibocsátási normákat.A kipufogógáz tisztítására egy szelektív katalitikus redukciós módszert alkalmaznak. A kipufogógáz utókezelésadalékanyaga egy karbamid alapúfolyadék (AdBlue), melynek hatására akár 88%-kal is kevesebblehet a káros nitrogén-oxid kibocsátás.

Az új konstrukció iránti érdeklődés meghaladta a várakozásokat. A sokoldalú, és újratervezett JCB munkagép nagy hangsúlyt fektet a gépkezelő kényelmére, valamint a gépből való kilátás is példaértékű. Az összkerék kormányzásnak hála a fordulékonyság és a könnyű irányíthatóság is ismérve lett ennek a munkagépnek. A súlypont alacsonyabb elhelyezése pedig a stabilitásában játszik kiemelkedő szerepet. Ezt úgy tudták elérni, hogy a váltószerkezet és a motor az alvázba került beépítésre. Ezeknek köszönhetően még nagyobb biztonsággal használható minden területen, ahol szükség van rá.

Végül pedig röviden összefoglaljuk a főbb jellemzőket:

  • 4 százalékos üzemanyag-megtakarítás
  • a NOx- kibocsátás jelentősen kisebb, vagyis 88 százalékkal csökkent
  • DEF adalékos szelektív katalitikus redukció (AdBlue befecskendezése a kipufogógázba), aminek következtében a részecskeszűrő beépítése továbbra is felesleges
  • A rövid állásidő érdekében 2 százalékos DEF- használat, ami hosszabb utántöltési ciklusokat tesz lehetővé.

A munkagép elérhető a Terra Hungária Építőgép Kft. kínálatában, munkatársaik pedig örömmel válaszolnak minden további felmerülő technikai kérdésre.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen