Tech

Végre valósággá válhat a „hajtogatható” okostelefon

Úgy fest, a Royole nevű kínai vállalat bemutatta a „világ első”, valóban hajtogatható okostelefonját a Las Vegas-i CES-en.
Telefonok A Royole előrukkolt a hajtogatható okostelefonjával, amihez hasonlóra már egy ideje sokan vártak... - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / F. Muhammad)

A Las Vegas-i szórakoztató és fogyasztói elektronikai kiállításon – a CES-en – ebben az évben végre bemutattak egy olyan kütyüt, amire már évek óta sokan vártak. Nevezetesen, a kínai Royole rukkolt elő a januári eseményen a FlexPai nevezetű, szemmel láthatóan valóban hajtogatható okostelefonnal, amelyet rövid időre néhány szerencsés már ki is próbálhatott a szakmai kiállításon.

A bemutatott készülék valahol az okostelefon és a tablet kategóriája között ingadozik, már csak azért is, mert mindkét eszköz funkcióit képes ellátni – de a maga 7,8 hüvelykes méretével talán mégis csak ideálisabb, de legalábbis kényelmesebb felhasználási módot jelent, ha tabletként tekintenek rá a jövőbeli tulajdonosok.

Az AMOLED kijelzős készüléken egyébként Android operációs rendszer fut, s az egyébként eléggé látványos megjelenésén némiképpen ront, hogy összehajtva leheletnyi, de mégis látható hézagot fedezhetünk fel a kijelző két fele között.

Természetesen összehajtott állapotában eléggé vaskos is a készülék, s noha kihajtva viszont karcsúbb, úgy összességében tűnik kicsit túlzónak a mérete. Jóllehet, még talán így is könnyebben tárolható, mint egy hagyományos tablet, így aki arra vágyik, hogy egy jól tárolható, okostelefonként is használható eszköz lehessen nála a mindennapok során, talán jó választást jelenthet számára a FlexPai.

Az Egyesült Államokban élők már most megvásárolhatják a készülék fejlesztői változatát összesen 1 300 dollártért, vagyis átszámítva megközelítőleg 354 ezer forintos áron.

Az Androidos készüléket összehajtogatva minden tartalom a kijelző egyik felére rendeződik át, és noha a beszámolók szerint ez egyelőre viszonylag döcögősen történik meg, lényegében teljesen jól használható.

Említésre érdemes lehet az is, hogy a Royole a rég óta várt hajtogatható okostelefonnal képes volt megelőzni a Samsungot és más ismert gyártókat a piacon, s a következőkben az egyik fontos kérdés lehet, hogy vajon saját készülékeit kívánja-e értékesíteni, együttműködik-e más gyártókkal, netán mindkét lehetőséggel megpróbálkozik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen