Tech

A FaceTime hibája „hallgatózást” tett lehetővé

Az Apple elismerte, hogy a FaceTime nevű szoftverje hibája hallgatózást tett lehetővé még abban az esetben is, ha a hívott fél nem fogadta a hívást.
Iphone A FaceTime hibája „hallgatózást” tett lehetővé (Forrás: pixabay.com / Pexels)

Egyes esetekben a hívott iPhone készülék videót küldött, ám feltehetőleg a fogadó fél tudomása nélkül. Az Apple idő közben közölte, hogy kifejlesztett egy megoldást a problémára, és még ezen a héten megérkezik az a frissítés, amely orvosolja a kellemetlen helyzetet.

Mindeközben az Apple a jelek szerint elérhetetlenné tette a felhasználók számára a FaceTime-on a csoportos hívások indításának lehetőségét.

A hibára egyébként elsőként a 9to5Mac blog hívta fel a figyelmet. A probléma az eddigi tapasztalatok szerint akkor mutatkozott, amikor mindkét felhasználó az Apple mobilos operációs rendszerének 12.1-es, vagy ennél újabb verzióját használta.

A hasonló incidensek során a csoportos chatfunkció elindulása a szoftvert megzavarhatja, s így az aktiválhatja a hívott készülék mikrofonját még olyan esetben is, amennyiben azzal nem fogadták a bejövő hívást.

A „hallgatózás lehetősége” egyébként véget ér, miután a hívott fél több kicsengést követően sem reagál a hívásra, s az így megszakad.

A 9to5Mac szerint ráadásul a hang továbbítása mellett videót is küldhettek a készülékek a fogadó fél tudomása nélkül olyan esetben, amikor a készüléket kikapcsolták, vagy pedig elutasították a hívást.

Az Apple közleményében tudatta az újságírókkal, hogy már tudnak a problémáról, és sikerült egy olyan megoldást találniuk, amelyet egy szoftverfrissítés keretében még ezen a héten elérhetővé is tesznek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen