hirdetés
Tudomány

Gyilkosság a megváltásért

Gyilkolni bűn másokat is, de önmagunkat is. Aki egy kicsit is tisztában van a kereszténység alappilléreivel, az tisztában van ezzel. Ha valamit elkövettünk, és a bűnbocsánatra vágyunk, meg kell gyónnunk. Ám ha csak akkor lehet elnyerni a feloldozást, ha feladják az utolsó kenetet. Az 1700-as években ezt megoldották a dánok.
1700 Az 1700-as évek végén történt (Agonyin8fits.blogspot.com)
hirdetés

Ugorjunk vissza több mint 300 évet Dániába. Ha valami olyat tettél, amiért el kell nyerned Isten bocsánatát, annak az egyetlen módja a gyónás, ezután a mennybe kerülsz. Ha magadtól veszed el önnön életed, akkor a gyilkosság és nem nyersz bűnbocsánatot. Az 1700-as években a dánok megpróbálták azonban kijátszani a rendszert.

Önmagukkal nem végezhettek, ugyanis akkor nem tudták volna Isten színe előtt meggyónni bűneiket. Rendszerint próbáltak egy rést találni a pajzson. Úgy gondolták ez sikerült is. Ha valaki ártatlant öltek meg, és rendszerint kegyetlenül gyerekekre esett a választás, akkor azért halállal kell meglakolniuk.

Egy pár idézet erre vonatkozóan a Bibliából: „De ha valaki vaseszközzel úgy üt meg valakit, hogy meghal, gyilkos az; halállal lakoljon a gyilkos. És ha kézben levő kővel, a melytől meghalhat, üti meg úgy, hogy meghal, gyilkos az; halállal lakoljon a gyilkos. Vagy ha kézben lévő faeszközzel, a melytől meghalhat, üti meg úgy, hogy meghal, gyilkos az; halállal lakoljon a gyilkos.„

A szabály egyértelmű. Azokat, akik elkövették a gyilkosságot, halálra ítélték. Ám előtte feladták nekik az utolsó kenetet, és meggyónhatták bűneiket. Így azt gondolták a mennybe kerülnek. Természetesen a hatóság megelégelte az értelmetlen öldöklést, és próbált megálljt parancsolni neki. Időben jóval azután történt mindez, amikor nyilvánosan akasztással végezték ki a bűnösöket. Mivel nem tagadhatták meg az utolsó szó jogán a gyónást a halálra váróktól, így azt találták ki, hogy ne „egyszerű” és gyors halált kelljen halniuk, hanem szenvedjenek. 9 napig tartották őket a halálsoron bezárva, korbácsolták, tüzes vassal kínozták őket. Kerékbe törték azokat, akiknek meg kellett lakolniuk. Így fájdalmas lassú halál várt rájuk. Ez a terv nem jött be. Jézushoz hasonlították szenvedéseiket, így biztosak lehettek a bűnbocsánatba. Lényegében ezután jött az ötlet, hogy életfogytig tartó közmunkára ítélték a gyilkosokat. Úgy tűnik ez volt az igazi megoldás, és ez volt az első lépés afelé, hogy eltöröljék a halálbüntetést.

A sajnálatos tény, hogy szegény ártatlanokat feleslegesen ölték meg, hiszen csak az nyerheti el az Úr megbocsájtását, aki tényleg megbánta, amit tett. Ezek az emberek pedig biztosan nem így gondolták.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A hőhullámok „megfőzik” a Nagy-korallzátony koralljait

A hőhullámok „megfőzik” a Nagy-korallzátony koralljaitElnapolta exobolygó-vadász űrszondájának indítását a NASA

Elnapolta exobolygó-vadász űrszondájának indítását a NASA


NASA,     ŰRSZONDA,     ŰRKUTATÁS

hirdetés
„Húsevőfekély-járvány” miatt aggódnak ausztrál orvosok

„Húsevőfekély-járvány” miatt aggódnak ausztrál orvosokA traumás agysérülések növelhetik a demencia kockázatát

A traumás agysérülések növelhetik a demencia kockázatáthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen