hirdetés
Tudomány

Texasban már annyi áram van, hogy ingyen adják

Köszönhetően a rengeteg szélerőműnek.
szélerőmű A kép illusztráció (Forrás: Wattsupwiththat.com)
hirdetés

Texasban olyan sok villamosenergiát termelnek a szélerőművek, hogy egyes közműszolgáltatók nem tudják értékesíteni a teljes mennyiséget, ezért este kilenctől reggel hatig inkább ingyen osztják ki - írja a Piac & Profit. A jelenség nem csupán egy energiaszolgáltatót érint, több is ehhez a megoldáshoz folyamodott, hogy megszabaduljon a felgyülemlett szélenergiától.

Ennek megfelelően míg napközben emelt tarifájú az áramfogyasztás, este ingyenes. Még a nappali, drágább tarifának is van értelme: ezzel csökkentik a hálózat terhelését a csúcsidőben. Az elmúlt 3 évben mintegy 50 elektromos szolgáltató cég állt elő ehhez hasonló díjcsomaggal.

A szolgáltatók azért választották ezt a megoldást, mivel a felesleges elektromosság továbbítása túlságosan nagy energiaveszteséggel és költséggel járna. Ráadásul remek reklámértékre van, hiszen elmondhatják, hogy ingyen szolgáltatnak. Ezzel együtt a már meglévő ügyfeleiket is a hűségre ösztönzik.

Texas kifejezetten szeles régiónak számít, ezért itt több a befogott szélenergia, mint bárhol másutt az országban. Ettől függetlenül a szeles óceánparti államok is remek adottságokkal rendelkeznek, így náluk is fel lehetne pörgetni ilyen mértékűre a szélenergia-termelést.

Az amerikai államban a szélenergia az energiamix 10%-át teszi ki, ráadásul abszolút energiafüggetlen, vagyis nem kell más tagállamokból importálnia áramot.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
„Áthelyezi” a beszédkészséget az agyvérzésen átesett babák agya

„Áthelyezi” a beszédkészséget az agyvérzésen átesett babák agya


STROKE,     BABA,     AGYKUTATÁS

Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki

Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek kihirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen