hirdetés
Tudomány

Texasban már annyi áram van, hogy ingyen adják

Köszönhetően a rengeteg szélerőműnek.
szélerőmű A kép illusztráció (Forrás: Wattsupwiththat.com)
hirdetés

Texasban olyan sok villamosenergiát termelnek a szélerőművek, hogy egyes közműszolgáltatók nem tudják értékesíteni a teljes mennyiséget, ezért este kilenctől reggel hatig inkább ingyen osztják ki - írja a Piac & Profit. A jelenség nem csupán egy energiaszolgáltatót érint, több is ehhez a megoldáshoz folyamodott, hogy megszabaduljon a felgyülemlett szélenergiától.

Ennek megfelelően míg napközben emelt tarifájú az áramfogyasztás, este ingyenes. Még a nappali, drágább tarifának is van értelme: ezzel csökkentik a hálózat terhelését a csúcsidőben. Az elmúlt 3 évben mintegy 50 elektromos szolgáltató cég állt elő ehhez hasonló díjcsomaggal.

A szolgáltatók azért választották ezt a megoldást, mivel a felesleges elektromosság továbbítása túlságosan nagy energiaveszteséggel és költséggel járna. Ráadásul remek reklámértékre van, hiszen elmondhatják, hogy ingyen szolgáltatnak. Ezzel együtt a már meglévő ügyfeleiket is a hűségre ösztönzik.

Texas kifejezetten szeles régiónak számít, ezért itt több a befogott szélenergia, mint bárhol másutt az országban. Ettől függetlenül a szeles óceánparti államok is remek adottságokkal rendelkeznek, így náluk is fel lehetne pörgetni ilyen mértékűre a szélenergia-termelést.

Az amerikai államban a szélenergia az energiamix 10%-át teszi ki, ráadásul abszolút energiafüggetlen, vagyis nem kell más tagállamokból importálnia áramot.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Génszerkesztéssel tettek ellenállóbbá sertéseket

Génszerkesztéssel tettek ellenállóbbá sertéseket


GMO,     SERTÉS,     ÁLLATOK

Drámaian csökken számos főemlős élőhelye

Drámaian csökken számos főemlős élőhelyehirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen