hirdetés
Tudomány

Hawking szerint 600 év múlva egy lakhatatlan, izzó planétává válik a Föld

A Pekingben megrendezett Tencent Web Summit konferencián a világhírű fizikus arról beszélt, hogy szerinte, ha így folytatja az emberiség, akkor mindösszesen 600 év múlva már egy teljesen lakhatatlan planétán találja majd magát és esélye sem marad a túlélésre.
Stephen Hawking fizikus - 2017. november A zseni nem sok esélyt szavazz annak, hogy az ember majd megváltozik és akkorra már minden rendben lesz (Forrás: Lovasistvan.hu)
hirdetés

Stephen Hawking szerint a legnagyobb gondot a túlnépesedés és az emberiség energiaéhsége okozza, melyek ilyen tempóban haladva elhozhatják az apokalipszist, szó szerint a földi poklot.

A zseni ráadásul nem sok esélyt szavazz annak, hogy az ember majd megváltozik és akkorra már minden rendben lesz, így már csak abban bízik, hogy addigra sikerül más bolygókon is megtelepednünk, mint amilyenek például a hozzánk legközelebb eső, mindössze 4,37 fényévre lévő Alfa Centauri rendszerében is lehetnek.

Hawking olyannyira bízik ebben, hogy nemrégiben egy Jurij Milner nevű orosz milliárdossal közös vállalkozást is létrehozott, mely egy olyan, apró szenzorokkal teli mini űreszköz fejlesztésén dolgozik, mely képes lehet algi 20 év alatt megtenni ezt az irdatlan nagy távolságot. (Ez a jelenlegi technológiák segítségével csak 30 ezer év alatt lenne lehetséges, ami, valljuk be, nem egy reális idő.)

Akárhogy is, a jövő homályba burkolózik, de egyre több tudós osztja az ehhez hasonló nézeteket, s vizionál katasztrófát, ha nem tanulja meg kezelni az emberiség kapzsiságát.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek is olvadnak

Az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek is olvadnakElkészítette első szelfijét az InSight űrszonda a Marson

Elkészítette első szelfijét az InSight űrszonda a Marson


NASA,     INSIGHT,     SZELFI

A tengeri teknősök minden fajában találtak mikroműanyagot

A tengeri teknősök minden fajában találtak mikroműanyagothirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen