Belföld

Kormányszóvivő: biztonság nélkül fabatkát sem érnek a szabadságjogok

A biztonság megteremtése a legfontosabb, minden egyéb szempont, így a szabadság is csupán ezt követi, biztonság nélkül ugyanis "fabatkát sem érnek" a szabadságjogok - jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.
Ötpárti egyeztetés a terrorizmus elleni intézkedésekről a Belügyminisztériumban Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője (b) és szakértő kollégája megérkezik a Belügyminisztérium épületéhez 2016. április 1-jén. Pintér Sándor belügyminiszter egyeztetésre hívta a parlamenti frakciók vezetőit az ország biztonsága érdekében szükséges lépésekről, a terrorizmus elleni intézkedésekről - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kovács Zoltán azt mondta: a kormány terrorellenes akciótervéről szóló ötpárti egyeztetés célja, hogy feljogosítsák a különböző szerveket - a többi között a rendőrséget és a titkosszolgálatokat - arra, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a terrorizmus ellen.

A kormányszóvivő a TV2 Mokka című műsorában a terrorizmusellenes fellépésről szólva hangsúlyozta: a kormány nem akarja megsérteni a szabadságjogokat.

Ötpárti egyeztetés a terrorizmus elleni intézkedésekről a BelügyminisztériumbanMóring József (b) és Firtl Mátyás KDNP-s országgyűlési képviselők megérkeznek a Belügyminisztérium épületéhez 2016. április 1-jén - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában arról is beszélt, hogy a kormány által tervezett terrorelhárítási információs és bűnügyi központ a feldolgozáson és a döntés-előkészítésen kívül nem végez majd más tevékenységet. Az intézmény lényege az lesz, hogy minden fontos információt összefogjon a terrorizmusról, és így hatékonyabbá tegye a megelőzést.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen