hirdetés
Belföld

Veronai buszbaleset: Nyílt levélben tiltakoznak a busztársaság ellen a szülők

Még ebben az évben elkezdődhet a veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban – értesült az ATV Híradó. A buszbalesetben érintett busztársaság és dolgozói ellen eközben a szülők nyílt levélben tiltakoznak.
Veronai buszbaleset Nyílt levélben tiltakoznak a busztársaság ellen a szülők (Forrás: blikk.hu)
hirdetés

A veronai buszbaleset áldozatainak családtagjai nyílt levelet fogalmaztak meg, amelyet nemrég elküldtek a busztársaság dolgozóinak. Ebben a baleset óta tudomásukra jutott információkat és tapasztalataikat gyűjtötték össze, és egyben felszólították a Pizolit Kft. dolgozóit, hogy

„felelősségük tudatában tegyék meg azokat a lelkiismereti lépéseket, amit idáig nem tettek meg” – számol be róla az ATV.

A nyílt levél írói úgy vélik, a buszos cég a pót-üzemanyagtartályok beszerelésével „bűnszövetkezetet működtet”, és megítélésük szerint az ezekben illegálisan szállított üzemanyag még az áfa- és jövedéki adó csalást is felveti.

„Ahogy a törvényeket ismerjük, jövedéki adónak számít a benzin. Átlépni a határt plusz tartállyal nem lehet. A jogszabályok értelmében annyi benzint lehet átvinni, ami a hivatalos tartály, plusz 100 liter” – mondta az egyik érintett szülő az ATV-nek.

A szülők úgy tudják, a nyomozók egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen megtalálták az akkor már éppen préselés alatt álló póttartályokat. Előzőleg, a baleset után igen gyorsan elvégzett első vizsgálat idejében ezek még a Pizolit autóbuszaiban voltak.

A családok nem értik, miért nem korlátozzák a cég működését a baleset és a feltárt több szabálytalanság ellenére sem, valamint megjegyezték azt is, hogy bocsánatkérést eddig még senkitől sem kaptak.

Az ATV-nek nyilatkozó szülő elmondta, hogy a sofőr „tudatában annak amit tett, gyakorlatilag azóta sem jelentkezett, nem kért bocsánatot”.

Kifogásolta azt is, hogy noha a magyar hatóságok készségesek, nem adnak nekik információt, és éppen ezért ő maga is rendszeresen jár Olaszországba, egy kinti jogásszal pedig személyes kapcsolatban áll – az olasz vizsgálati eredményeket is tőle tudták meg.

Az ATV úgy tudja, várhatóan még az idén elkezdődik a büntetőeljárás az olasz bíróságon.

A veronai buszbalesetben a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait, tanárait és kísérőket szállító busz szalagkorlátnak hajtott és kigyulladt, tizenheten haltak meg a tragédiában.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Gáz-riasztó fegyverrel ment a temetőbe a pénzét követelni egy férfi

Gáz-riasztó fegyverrel ment a temetőbe a pénzét követelni egy férfiProstituáltakat futtató szegedi férfi ellen indult eljárás

Prostituáltakat futtató szegedi férfi ellen indult eljáráshirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen