hirdetés
Belföld

Április 8-ra tűzte ki a választást Áder János

Április 8-ra tűzte ki az országgyűlési képviselő-választást Áder János államfő.
Áder János köztársasági elnök Áder János köztársasági elnök újévi beszédének televíziós felvételén a Sándor-palotában 2017. december 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
hirdetés

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében Áder János közölte:

„Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel - külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki”.

A közleményben megfogalmazta, hogy 1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé.

„Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek”.

Az államfő emellett megemlékezett arról is, Magyarország választójoggal rendelkező polgárai az akkori sorsdöntő tavasz óta immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését.

„Az 1990-es polgári demokratikus átmenet lehetővé tette az európai alkotmányos hagyományokból építkező szabad és független Magyarország megszületését. 1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége” – zárul a Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Idén kevesebb szabálytalanságot találtak az aquaparkokban

Idén kevesebb szabálytalanságot találtak az aquaparkokban


AQUAPARK,     ATM,     FÜRDŐK

Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Székesfehérvárnál

Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Székesfehérvárnálhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen