hirdetés
Belföld

Szűcs Tamás a PDSZ ügyvezető elnöke

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) szombati rendkívüli tisztújító kongresszusán leváltották Mendrey Lászlót a szakszervezet éléről, egyúttal döntöttek az Országos Választmány visszahívásáról.
Oktatás Szűcs Tamás a PDSZ ügyvezető elnöke (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A PDSZ a Facebook-oldalán azt írta, a szervezet április 14-i rendkívüli tisztújító kongresszusa döntött Mendrei László János elnöki tisztségből való visszahívásáról, továbbá az Országos Választmány visszahívásáról is.

„Korábban a PDSZ Felügyelő Bizottsága már lemondott. Ez önmagában is indokolta a rendkívüli kongresszus összehívását. A kongresszus napján az újonnan megválasztott Országos Választmány – elfogadva a kongresszus javaslatát – Szűcs Tamást választotta a PDSZ Alapszabálya szerint, a következő tisztújításig, egy évre a PDSZ ügyvezető elnökének”

– olvasható a közleményben.

Mendrey László a Népszavának nyilatkozva azt mondta, elfogadja a kongresszus döntését, és sok sikerüt kíván a további munkához.

„Úgy gondolom, az elmúlt években sok mindent tettem az oktatásügy érdekében, be kell vallanom, kicsit elfáradtam. De sok feladat van még, ezek megoldása a PDSZ új vezetésére vár”

– tette hozzá Mendrey.

A lap kérdésére elmondta azt is, semmilyen formában nem fog részt venni a szakszervezet vezetésében, ám a PDSZ hármas számú tagkönyvének tulajdonosaként nem engedheti meg magának, hogy teljesen visszavonuljon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elrendelték az Auróra és a Corvin Club bezárását

Elrendelték az Auróra és a Corvin Club bezárásátTöbb helyen lesz forgalomkorlátozás az M1-es autópályán

Több helyen lesz forgalomkorlátozás az M1-es autópályánhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen