Belföld

Autószerelő műhelybe húzódtak a havazás elől a beteggel a mentők

Egy betegen életmentő beavatkozásra volt szükség még a hét elején, azonban a kiérkező mentők munkáját a havazás és a hideg szél is megnehezítette. Ennek ellenére sem estek azonban kétségbe, és meg is találták a megoldást a helyzetre: egy autószerelő műhelybe húzódtak be, hogy ott megmenthessék a beteg életét.
Mentőautó Autószerelő műhelybe húzódtak a havazás elől a beteggel a mentők (Forrás: pixabay.com / Vincent O'Connor)

Hétfőn délután egy utcán összeesett, eszméletlen férfihez riasztották a fővárosi mentőket, akik rövid idő alatt meg is érkeztek a helyszínre, ám megállni csak mintegy százötven méterre onnan tudtak – derül ki az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megjelent hírből.

Ezt a távot a mentők a felszerelésükkel a hátukon, gyalogosan tették meg a bajba jutott férfihoz, akit megvizsgálva egyértelművé vált számukra, hogy életmentő beavatkozásra van szükség. Ezt azonban a sűrű hóesés és a hideg szél is nehezítette.

A cudar időjárás jelentette kihívás azonban nem fogott ki a mentőkön, akik találékonyak voltak, s a néhány méterre lévő autószerelő műhelyben kértek menedéket az ellátás idejére.

„A műhely vezetője ugyan eléggé meglepődött a beteggel hordágyon érkező mentőegység láttán, ám azonnal beengedte őket sőt, az ellátásban is segédkezett”

– idézik fel a történteket a mentőszolgálat közösségi oldalán.

Mint írják, a mentők így fedett, fűtött helyen tudták ellátni a beteget, akit ezután stabil állapotban szállítottak kórházba. A bejegységükben a betegnek egyúttal mihamarabbi felépülést kívántak, a mentésben részt vevőknek pedig gratuláltak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen