Belföld

Továbbra is kérdés, hogy lesz-e Red Bull Air Race idén Budapesten

Februárban derül ki, hogy lesz-e Red Bull Air Race a magyar fővárosban, s ha igen, mikor – írja a Világgazdaság. A lap szerint a rendezésről szóló egyeztetések még nem kezdődtek el, ugyanakkor a futam már felkerült a versenynaptárba.
Red Bull Air Race A helyszínről szóló egyeztetések, így a konkrét területfoglalási engedélyek kiállításának folyamatai csak februárban indulnak (Készítette: Vass István - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4641203)

Még nem kezdődtek meg a tárgyalások a fővárossal az idei Red Bull Air Race-ről a Világgazdaság információi szerint, vagyis egyelőre a lap szerint nem dőlt el, hogy milyen helyszínen rendeznék meg a futamot.

Mindeközben azonban a Red Bull Air Race GmbH kedden bejelentette a 2019-es versenynaptárat, amelyben Budapest a negyedik állomásként szerepel július 13–14-i időponttal.

A helyszínről szóló egyeztetések, így a konkrét területfoglalási engedélyek kiállításának folyamatai a VG.hu szerint csak februárban indulnak, vagyis még nem tudni, hogy Budapesten hol lesz a verseny.

A lap felidézi, először 2004-ben hozták Magyarországra a versenyt, azonban tavaly Tarlós István főpolgármester bejelentette, hogy amíg ő a főpolgármester, addig „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban”. Utóbbi megjegyzését a zajszennyezéssel és a közlekedési változásokkal kapcsolatosan tette. Egyúttal elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben nem a parlamenttől „karnyújtásnyira” rendezik meg a versenyt.

A főpolgármester egyértelművé tette azt is, hogy olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy legyen bármilyen sikeres a rendezvény, „ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni”.

A Világgazdaságnak a magyar részről szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy mivel a kormány 2020-ig kötelezte el magát a rendezvény támogatására, ezért változatlanul úgy készülnek, hogy az idei évben is megtartják a fővárosban a futamot.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen