hirdetés
Bulvár

New York állam beperelte a Weinstein-vállalatot

New York állam ügyészei beperelték a Weinstein Company-t, azzal vádolva a stúdiót, hogy nem védte meg a dolgozókat Harvey Weinsteintől. Weinsteint többen szexuális visszaélésekkel vádolják, ő azonban tagadja a vádakat.
Harvey Weinstein New York állam beperelte a Weinstein-vállalatot (Forrás: Twitter / TRT World Now)
hirdetés

A keresetben az áll, Weinstein feltehetőleg visszaéléseket követett el a női alkalmazottakkal szemben, és szóban azzal fenyegette a dolgozók egy részét, hogy megöli őket. Weinstein ügyvédje szerint egy „igazságos nyomozás” kiderítené, hogy a vádak nagy részének nincs érdemi alapja. A Weinstein Company egyelőre nem reagált az újabb fejleményekre.

Eric Schneiderman New York-i főügyész vasárnap jelentette be, hogy pert indított a Weinstein Company ellen, illetve a visszaélésekkel vádolt Harvey Weinstein, valamint testvére, egyben stúdió társalapítója, Robert ellen.

A főügyész – egyelőre nem részletezett összegű – kompenzációt követel az állítólagos zaklatások áldozatainak, valamint büntetést a felelősök számára.

A kereset szerint Weinstein éveken át szexuálisan bántalmazta a stúdiónál dolgozó női alkalmazottakat, míg a vállalat vezetőit – köztük Robert Weinsteint – azzal vádolja, hogy nem előzték meg a munkavállalókat ért visszaéléseket annak ellenére, hogy bizonyítékot bocsátottak a rendelkezésükre. A perre egy négy hónapig tartó vizsgálatot követően került sor.

Ben Brafman, Harvey Weinstein ügyvédje azzal reagált, hogy védence viselkedése „nem volt hiba nélküli”, de „nem történt bűncselekmény”. Meglátása szerint a vizsgálat végére világos lesz, hogy Weinstein minden más vállalathoz képest is több nőt juttatott vezető pozíciókba, és sem a Miramax-nál, sem a Weinstein Company-nál nem találják majd nyomát diszkriminációnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Titokban férjhez ment Polyák Lilla

Titokban férjhez ment Polyák Lillahirdetés
Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak

Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak


JAGUÁR,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen