hirdetés
Bulvár

Oroszlánok faltak fel egy orvvadászt

A Dél-afrikai Köztársaság területén található Kruger Nemzeti Parkban oroszlánok felfaltak egy feltételezett orvvadászt, akinek csak jóformán a fejét hagyták meg.
Oroszlán Limpopo környékén egyre nagyobb problémát kezd jelenteni a nagymacskák illegális levadászása (Forrás: pexels.com
hirdetés

A ragadozók a feltételezett orvvadász testének nagy részét felfalták, mindössze néhány testrészt találtak meg a hétvégén a Hoedspruit közelében található területen. Egy helyi rendőrségi szóvivő azt mondta, az áldozat látszólag illegálisan vadászott a természeti területen, amikor a nagymacskák rátámadtak, és megölték őt.

„Megették a holttestét, szinte teljes egészében, csupán a fejét hagyták meg, és néhány maradványt” – mondta a szóvivő.

A rendőrség egyelőre nem állapította meg az áldozat személyazonosságát, akinek holtteste mellett egy megtöltött vadászfegyvert találtak.

Limpopo régió területén az elmúlt évben egyre nagyobb mértéket kezdett ölteni a nagymacskák illegális vadászata – az oroszlánok testrészeit ugyanis Afrikában és a világ néhány más táján is használják a hagyományos orvoslásban, így nagy rájuk a kereslet.

A Born Free Foundation nevű civil szervezet szerint az oroszlánok csontjai és más testrészei egyre keresettebbek Délkelet-Ázsiában, ahol olykor a tigriscsontok helyett használják ezeket.

Limpopóban tavaly januárban mérgezés végzett három hím oroszlánnal is, az állatok mancsait és fejét pedig levágták.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Titokban férjhez ment Polyák Lilla

Titokban férjhez ment Polyák Lillahirdetés
Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak

Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak


JAGUÁR,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen