hirdetés
Bulvár

Tündéri zsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban

Új lakóval gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark – az Afrika élővilágát bemutató kifutórendszer legifjabb, 2 hetes zsiráf bikájával együtt már hat egyed él az állatparkban.
Kis zsiráf Nyíregyházán A most született borjú a nyolcaik zsiráf, amely a Nyíregyházi Állatparkban látta meg a napvilágot (Forrás: Facebook / Nyíregyházi Állatpark)
hirdetés

A kis zsiráfbika 450 napnyi vemhességi idő után jött világra, és szerencsére jó egészségnek örvend. Egyelőre anyjával él együtt, néhány nap múlva azonban az állatparkban élő többi zsiráfot is megismerheti. Az intézmény három felnőtt nősténynek, egy hímnek, valamint egy fiatal, 3,5 éves nőstény zsiráfnak ad otthont a zsiráfcsapat legifjabb tagja mellett. A most született borjú a nyolcaik zsiráf, amely a Nyíregyházi Állatparkban látta meg a napvilágot.

„A kis zsiráf születése után aggódtunk, hiszen Laura a 9 éves zsiráf mama első borját a 3.5 éve született Kamillát, nem nevelte. Őt a gondozók etették az első hónapokban. Szerencsére Laura, megérett az anyaságra, s az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli borját. A 180cm magas, kb. 70kg-os bika borjú egyelőre anyatejjel táplálkozik, s féléves korában kezd majd átszokni a szálas takarmányra, ám 12-16 hónapos koráig még menüjében az anyatej is szerepel”

– írják az állatpark Facebook-oldalán.

Az állatpark közösségi oldalán egyúttal megjegyzik, a tudomány jelenlegi állása szerint mintázatuk, valamint afrikai élőhelyük alapján kilenc zsiráf-alfaj különíthető el, Nyíregyházán Rotschild zsiráfokkal lehet találkozni.

Az alfaj a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild után kapta a nevét, de mivel Ugandában, Kenyában és Dél-Szudánban őshonos, így Dganda-zsiráfnak is nevezik. Miután a természetben már csak alig 700 egyed él belőlük, így a veszélyeztetett állatok közé tartoznak. A világ állatkertjeiben megközelítőleg 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Titokban férjhez ment Polyák Lilla

Titokban férjhez ment Polyák Lillahirdetés
Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak

Róka a kilencedik áldozata az állatkerti karámjából kiszabadult jaguárnak


JAGUÁR,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen