Bulvár

Kisgyermeket mentett ki az óceánból egy új-zélandi horgász

Rendkívül szerencsés módon megmenekült az óceánból az a 18 hónapos kisfiú, aki szülei sátrából elkóborolva került a vízbe. A kisgyermekre véletlenül bukkant rá egy horgász, aki aztán kimentette őt.
Matata Beach A kisfiú a vízben sodródott, amikor a horgász meglátta (By Morten Idriss Nygaar…, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59130065)

Gus Hutt – aki éppen a Matata Beach-en vakációzott – horgászás közben vette észre, hogy valami lebeg a vízen, ám először azt hitte, hogy csak egy játékbaba az. Arra, hogy egy kisgyermeket lát, csak akkor jött rá, amikor a baba hangot adott ki.

„Azt hittem, egy játékbaba. Még amikor kinyújtottam a kezem, és megfogtam a karjánál fogva, akkor is játékbabának hittem. Az arca olyan volt, mintha porcelánból lett volna, a rövid haja pedig vizesen simult le, de aztán egy kis sírást hallatott, és azt gondoltam: Istenem, ez egy baba, és életben van”

– idézte fel az esetet Gus Hutt az NZ Herald nevű helyi lapnak.

A lap szerint Hutt egyébként rendszerint máshol horgászott, ám aznap kivételesen egy némileg távolabb eső helyszínt szemelt ki ezen tevékenysége űzéséhez.

A gyermeket azt követően vette észre, hogy ellenőrizte a horgászáshoz használatos damiljait, s az eset már csak azért is rendkívüli a férfi szerint, mert a baba sodródott, és ha ő akár csak egy perccel később ér a helyszínre, akkor nemhogy megmenteni, de még csak megpillantani sem tudta volna.

A horgász felesége értesítette a kemping személyzetét, akik elmondták, hogy csak egy pár volt ott kisgyermekekkel. Mint kiderült, ők akkor először voltak ezen a helyen, s ez volt az első éjszaka, amit ott töltöttek, a kisfiú pedig rendkívül izgatott volt, hogy az óceánparton lehet. Úgy került a vízbe, hogy – a cipzár elhúzásával – kiszökött a sátorból, és egyenesen az óceán felé indult.

A gyermekhez riasztották a sürgősségi szolgálatokat is, a helyi rendőrség tájékoztatása szerint azonban a baba már jól van.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen