Bulvár

Hajléktalan lett a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének eladásáról hírhedtté vált magyar „csalókirály”

Jelenleg hajléktalanként él az a férfi, aki korábban több megdöbbentő csalásával, így például a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének eladásával vált hírhedtté.
Pályaudvar A férfi több meghökkentő csalása mellett a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetére is vevőt keresett (Forrás: pixabay.com / Nina Lyubimova)

A több különös csalást kiötlő és elkövető Bósa István a Blikknek azt állította, hogy évek óta nem követett el semmi törvénytelent, amit súlyos cukorbetegségével magyarázott, amely – mint fogalmazott – szerinte a hazai börtönökkel „nem kompatibilis”, ugyanis úgy véli, a betegséget „valahogy nem jól kezelik”.

A férfi betegsége miatt eldöntötte, hogy nem követ el törvénybe ütköző cselekményt, s elmondása szerint e döntésének immár négy éve sikerül is eleget tennie – mindeközben azonban elvesztette a lakását, így az utcán kényszerül élni. Elárulta azt is, hogy sokat olvas, egyebek mellett az Eötvös Loránd Tudományegyem könyvtárában, hogy karban tartsa az elméjét.

A lap szerint a férfi egy budapesti kórház pszichiátriai osztályára is felvételét kérte azzal az indokkal, hogy nem tudja feldolgozni a felesége és a fia elvesztését, ám a főorvos röviddel karácsony után elbocsátotta őt.

A talán leghírhedtebb csalását felidézve a férfi a lapnak elmondta, akkor jutott eszébe a terve, amikor egyszer a pályaudvaron üldögélve felnézett, s hamarosan ki is kereste a Közbeszerzési Közlönyben a legnagyobb acélfelvásárlókat, akiket meg is keresett. Egy német férfi pedig napokon belül megjelent 40 ezer márkával, ám mire a bontás gyanússá vált, a csaló már a gyorsvonaton ült.

Ez eset mellett több különös csalást is elkövetett a férfi, így például két évig misézett magát papnak kiadva, s ennek az vetett véget, hogy egy rendőr, aki korábban részt vett egy elfogásánál, felismerte őt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédet mondhat Andy Vajna temetésénSzabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkre

Szabó Kimmel Tamás kiakadt a mobilozó nézőkreA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen