hirdetés
Életmód

10 perc kardio, ami annyira felpörget, mint a futás

Az alábbi gyakorlatok végrehajtásával olyannyira betudjuk indítani a zsírégetést, mintha csak futni indultunk volna.
Kardio Szuper kardio edzés szórakoztató gyakorlatokkal
hirdetés

A Retikül.hu újabb nagyszerű fitneszvideóra hívta fel a figyelmünket. Popsugar Fitness edzésprogramjait nem hiába szeretik olyan sokan, hiszen amellett, hogy nagyon hatékonyak, tényleg a női test számára lettek kidolgozva.

Egy korábbi alkalommal, szintén erről a Youtube csatornáról láthattunk egy olyan gyakorlatsort, amely feszesít és sokkal tónusosabbá teszi a testet.

Akkor felhívtuk arra a figyelmet, hogy milyen fontos a súlyzós edzés, ám ahogyan azt megemlítettük, a kardioról sem szabad elfeledkeznünk.

A legismertebb módja ennek a futás, ám nem mindenki szereti ezt a fajta mozgásformát. Különösen a kezdet nehéz, amikor az állóképességünk még nem az igazi, és rendkívül hamar kifáradunk. Pedig a futás rendkívül hatékony és igazi függőséget tud okozni. Átmozgat rengeteg izomcsoportot, a pulzust pedig nagyon jól felpörgeti.

Nem kell azonban elkeseredni, hogy ha egyelőre úgy érezzük, nem nekünk találták ki ezt a fajta mozgásformát.

Az alábbi Popsugar Fitness videó például egy nagyszerű alapot tud adni mindenki számára. Mivel a gyakorlatsor javarészt ugrálásra épül, ráadásul úgy, hogy rengeteg izmot megdolgoztat és kimozdítja a komfortzónájából, így akár rövid időn belül is megnövelheti az állóképességet.

Szintén nagy előnye, hogy a matracon kívül nagyjából semmilyen eszköz nem szükséges hozzá (sőt, talán még a matrac sem akkora létszükséglet), na meg az, hogy a gyakorlatsor 10 perc alatt elvégezhető. Emiatt aztán azok számára is ideális, akinek egyébként nincs túl sok idejük a testmozgásra.

Aki, csak teheti próbálja ki mindenképpen, hiszen amint magunk is észrevesszük a változást, talán még a futáshoz, vagy egy hosszabb kardio gyakorlatsorhoz is kedvet kapunk.

A legfontosabb szabály pedig, hogy ne legyünk türelmetlenek. Az eredményért kőkeményen meg kell dolgozni, és bizony nem jön egyik napról a másikra. Ám ha kitartóak vagyunk, a változás látványos lesz, mi pedig rendkívül büszkék lehetünk magunkra!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen