Gazdaság

Meglepő újdonságra készül az Auchan

Hamarosan digitális polccímkék és digitális térképek is érkeznek az Auchanba a Pénzcentrum értesülése szerint, de a Tesco és a Decathlon is nagy figyelmet fordít arra, hogy újfajta digitális megoldásokkal tegye kellemesebbé, egyszerűbbé a vásárlást.
Digitális polccímkék Digitális polccímkék (Forrás: haiyuantech.en.alibaba.com)

A Pénzcentrum értesülése szerint az Auchanban hamarosan digitális polccímkék és digitális térkép is lesz. Az áruházlánc sajtóosztálya a portálnak elmondta, hogy számos olyan digitális eszköz fejlesztésén dolgoznak, amelyeket a közeljövőben vezetnek be a magyarországi áruházakban – ilyenek a digitális árcímkék és a termékek elhelyezkedését mutató áruházi digitális térkép is.

Előbbiekkel már több magyar boltban is találkozhatunk. Ezeknek előnye, hogy hamar meg lehet változtatni a termékhez tartozó leíráson, ha egy akció miatt változik az ár, vagy új termék érkezik az üzletbe.

A digitális megoldások egyre inkább elterjedőben vannak más áruházláncok esetében is, így például tavaly nyár végén vezették be az okos próbafülkéket a Nyugati téri Decathlonban. Itt a termékbe helyezett RFID chipek segítségével azonnal beolvasásra kerülnek a próbafülkébe bevitt termékek, és egy digitális kijelzőn a vásárlók számos fontos információt megtudhatnak arról – még akár más felhasználók véleményét is láthatják.

A Tescóban pedig a Scan&Shop nevű újítás aratott viszonylag nagy sikert, amely egy kosárra helyezhető eszköz, és segítségével beolvasható a termékek vonalkódja. Ezzel a vásárlók azonnal a kosárba tehetik azokat, így nyomon követve az elköltött és az akciókkal megtakarított összeget is. Talán ennél is fontosabb, hogy a vásárlás után így lehetőségük nyílik arra, hogy az önkiszolgáló pénztáraknál ki- és bepakolás nélkül, a szkenner által generált vonalkód beolvasásával fizessenek.

A Tesco a portál szerint további fejlesztésekre is készül, ezek egyike lehet később a mobiltelefonos fizetések lehetővé tétele.

A Decathlontól megtudták azt is, hogy hamarosan online rendeléseket is le lehet majd adni boltjaikban egy áruházi kioszkon keresztül – a több alkalmazással is ellátott eszköz segítségével ráadásul a vásárlók egyebek mellett véleményt írhatnak, és tájékozódhatnak az árakról, készletről is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen