Gazdaság

Csoportos leépítés várható a Tesco központi irodájánál

Legfeljebb 250 fős csoportos leépítés várható a Tesco központi irodájánál Magyarországon – írta a Magyar Nemzet.
Tesco-sztrájk - Győr A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Tesco közölte csütörtökön a szakszervezetekkel, hogy legfeljebb 250 fős csoportos leépítés várható Magyarországon. Ebben a számban azonban benne vannak az olyan munkavállalók is, akiknek változik a munkakörük, és így megszűnik a korábbi szerződésük, ezért az előbbi szám még csökkenhet.

Az úgynevezett service model a régió négy országát; Magyarország mellett Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát is érinti.

A Tesco a lapnak elmondta, hogy nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik a struktúraváltozás keretében történő elbocsátások. 

A Tesco sajtóosztálya egyben azt közölte, hogy a potenciálisan érintett munkatársai legnagyobb részének továbbra is megmarad a pozíciója, és a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb munkatársának fel tudjanak ajánlani egy alternatív munkakört. Arról, hogy hány munkavállaló hagyja el a vállalatot, csak a folyamat lezárultát követően tudnak tájékoztatást adni – közölték a lappal.

Úgy tudni, a cég már közölte, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, és erre legfeljebb 30 napot jelöltek meg. Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) sztrájkbizottsági vezetője szerint nincs összefüggés a sztrájkhelyzet és a Tesco mostani lépése között, szerinte akkor is leépítenék a központi irodát, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására.

Karsai Zoltán jövő hét szerdán Szekszárdra látogat a munkáltatóval annak megvizsgálására, hogy hány százalékos létszámemelésre lenne szüksége az ott található üzletnek.

Ahogyan arról korábban mi is írtunk, a szeptember kilencedikei és tizedikei országos munkaleállást követően a Tesco sztrájkbizottságai a céggel megállapodtak abban, hogy szeptember 25-ig elkészítenek egy olyan tanulmányt, amelyből kiderül, hogy melyik áruházban milyen mértékű létszámbővítésre van szükség.

A Tesco várhatóan hétfőn reagál a követelésekre, így például közli, hogy megadják-e a béremelést. A cég ajánlataival kapcsolatban a KASZ és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete egy héttel később foglal állást, így addig nem várható újabb sztrájk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen