Gazdaság

Több Tesco-üzletben tömeges felmondások jöhetnek

Többtucatnyian mondtak fel az utóbbi időben a Tesco győri irodaközpontjában a más cégek által kínált magasabb fizetések és jobb munkakörülmények miatt, eközben pedig nemhogy nőne, de még csökken is az áruházlánc alkalmazottainak száma – írja a Magyar Idők.
A győri Tesco hipermarket áruház A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Magyar Idők szerint a vecsési Tescóban is többen felmondtak a közelmúltban, ugyanis az áruházláncnál jellemző létszámhiány ellenére sem vehetnek fel újabb munkavállalókat ebben az évben a cég központjából kapott utasítás értelmében.

Amellett, hogy egyes üzletekben bővítik az állományt, több helyen a dolgozók és vásárlók napi tapasztalatai ellenére sem várható, hogy a karácsonyi bevásárlási szezon előtt növelnék a létszámot: mivel az érintett üzletek nem teljesítik az előre kalkulált nyereséget, újabb munkavállalóra nincsen keret.

A lap úgy tudja, sorra mondanak fel a bérszámfejtéssel foglalkozó győri központnál is a dolgozók, ugyanis hasonló munkakörökben a környékbeli cégeknél mintegy 100 ezer forinttal többet kínálnak, nem is beszélve arról, hogy kevesebb a munka és kisebb a felelősség is.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta, hogy az áruházláncnál többen teljesen kimaradtak a különféle ösztönzők és jutalmak köréből, és továbbra is problémát jelent az egyes egységekben az is, hogy a létszámhiány miatt túlóráztatással és a munkavégzés nehéz körülményeivel találkoznak a dolgozók.

A szakszervezet elnöke elmondta, hogy november kilencedikén újra tárgyalóasztalhoz ülnek a Tescóval, ekkor napirendre kerülnek az eddig rendezetlen kérdések is. 

Mindez azért is sürgetően fontos, mert egyes Tesco-üzletekben a munkavállalók kilátásba helyezték, hogy más áruházakban helyezkednek el, ha nem enyhül a helyzetük decemberi bevásárlási szezonra.

A Magyar Idők szerint Vecsésen kívül bizonyos Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyei, valamint Balaton-környéki üzletekben is felmerült a tömeges felmondás lehetősége, sok helyen pedig a dolgozók ismét fontolóra vették esetleges egységes tiltakozásukat a nem teljesülő elvárások miatt. Márpedig a nagy forgalommal járó karácsonyi szezon előtt az alkalmazottak számának további csökkenése komoly hatással lehet az áruházláncra.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen