hirdetés
Gazdaság

Veszélyesek az illegálisan töltött, záró fólia nélküli gázpalackok

Veszélyt jelentenek a fogyasztókra és a környezetükre az illegálisan töltött, záró fólia nélküli PB-gázt tartalmazó palackok, amelyek elsősorban Békés megyében, de feltételezhetően az ország több területén is nagy mennyiségben kerültek forgalomba - hívta fel a figyelmet a Magyar PB-Gázipari Egyesület hétfőn.
Gázpalack Veszélyt jelentenek a fogyasztókra és a környezetükre az illegálisan töltött, záró fólia nélküli PB-gázt tartalmazó palackok (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát, ugyanakkor a záró fólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn.

Kiemelték, hogy Békés megyébe az illegálisan töltött palackok között túltöltötteket is találtak, amelyek közül már egy a tavaszi meleg hatására felhasadt, személyi serülést nem okozott.

Az egyesület tagvállalatai - a Flaga Hungária Kft., a Mol Nyrt., a Prímaenergia Zrt. - felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy csak olyan palackot vásároljanak, amelynek szelepe ép és záró fóliával is el van látva.

A már megvásárolt záró fólia nélküli palackokat ne használják, hanem keressék meg az eladó helyet és a tele palack biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik - közölték.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Májusban 10,9 százalékkal nőttek a keresetek

Májusban 10,9 százalékkal nőttek a keresetek


KERESETEK,     KSH,     BÉREK

Kétszámjegyű maradhat a bérnövekedés idén

Kétszámjegyű maradhat a bérnövekedés idénhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen