Gazdaság

Sztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet alakult ki átszervezés és csoportos létszámleépítés miatt a Tesco győri, a cég foglalkoztatással és bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat ellátó, negyven alkalmazottat foglalkoztató irodaközpontjában – értesült a Magyar Idők.
TESCO Az érintett munkavállalók tavaly decemberben tudták meg, hogy a jövőben már nincs szükség rájuk (Készítette: Burrows - A feltöltő saját munkája, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5525942)

A Magyar Idők értesülése szerint csütörtökön bejelentette a sztrájkbizottság alakítását a tescós alkalmazottak bérszámfejtését és a cég foglalkoztatással kapcsolatos bevallásait ellátó győri irodaközpont negyven munkatársa, s ha a Tesco nem teljesíti a követeléseiket, úgy azonnali hatállyal leteszik a munkát, ezáltal lebénítva a teljes rendszert.

Az érintett munkavállalók tavaly decemberben tudták meg, hogy a jövőben már nincs szükség rájuk, ekkor jelentette be az áruházlánc, hogy közép-európai piacai támogatására üzleti szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, amivel együtt pedig teljes egészében megszűnik a győri irodaközpont. A vállalat így csoportos létszámleépítést hajt végre.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta, hogy a Tesco képviselője már kézhez kapta a sztrájkbizottság követeléseit, amelyről a jövő hét elején tárgyalnak majd.

A szakszervezeti elnök elmondása szerint az érintettek számára az a legnehezebb, hogy semmilyen konkrétumot nem árultak el nekik, s ráadásul egyelőre nincs kilátásuk további megélhetést biztosító állásra olyan területen, ahol szaktudásuknak megfelelően működhetnének tovább.

Bubenkó Csaba elmondta azt is, hogy a bérszámfejtési csoport zökkenőmentes működése a tb-kifizetőhelyként is működő vállalat minden dolgozójának megélhetését biztosítja, ezért megállapodás hiányában akár már a következő hónapban problémák lehetnek a fizetések teljesítésében minden tescós – vagyis mintegy 16 ezer munkavállaló – esetében.

A Magyar Idők szerint Tescónak három időpontot javasolnak a tárgyalásos megállapodásra, s szeretnék elérni, hogy az elbocsátott dolgozóknak átképzési hozzájárulást biztosítsanak, valamint azt is, hogy a cég tartsa be a felmondás esetén járó felmondási időt, és biztosítson végkielégítést és további hathavi alapbért.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen