hirdetés
Időjárás

Szerdáig nagy mennyiségű szaharai por lesz a légkörben

Szerdáig nagy mennyiségű szaharai port tartalmaz a légkör, a poros-homokos légtömeg első hulláma még vasárnap este érkezett.
Szaharai portól vöröslő alkonyati égbolt Vöröslő égbolt a naplementében Mezőpeterd közelében 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállít térségünk felé, emiatt a hajnali órákban és alkonyat idején az égbolt vörösebb árnyalatú. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
hirdetés

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán azt írja, szerdáig nagy mennyiségű szaharai port tartalmaz majd a légkör.

Egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk feléSzaharai por a hajnali eső után egy autón Nagykanizsán 2018. április 16-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk felé. MTI Fotó: Varga György

„Vasárnap este érkezett a poros-homokos légtömeg első hulláma, és amint az az aeroszol-előrejelzési animáción látszik, a keddi nap végéig felettünk is marad, sőt, a homok koncentrációja kissé tovább nőhet”

– tették hozzá.

Egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk feléSzaharai por a hajnali eső után egy autón Nagykanizsán 2018. április 16-án. MTI Fotó: Varga György

Ismertetésük szerint a keddi nap végére hidegfront érkezik, amely szerdára légtömeg-váltást okoz, és így a levegő „tisztulását” idézi elő. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kedden is sok napsütésre számíthatunk

Kedden is sok napsütésre számíthatunkAkár 32 fok is lehet hétfőn

Akár 32 fok is lehet hétfőnhirdetés
Becsületrendet kapnak a világbajnok francia válogatott játékosai

Becsületrendet kapnak a világbajnok francia válogatott játékosaiMegszületett Al Ghaoui Hesna gyermeke

Megszületett Al Ghaoui Hesna gyermekeGeorge Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világonEgy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése

Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése


KILAUEA,     VULKÁN,     LÁVA

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány


NAGY-BRITANNIA,     BREXIT,     EU

Elrendelték az Auróra és a Corvin Club bezárását

Elrendelték az Auróra és a Corvin Club bezárásátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen