Időjárás

Akár 15 fok is lehet a hétvégén

A hétvégére már szinte tavaszias időre van kilátás, és helyenként a legmelegebb órákban akár a 15 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet.
Napsütés A hétvégén valamelyest tavasziasabb idő várható (Forrás: pixabay.com / MabelAmber)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön általában erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, s elszórtan gyenge csapadék – nyugaton hó, havas eső, keleten pedig havas eső, eső – is várható. Általában mérsékelt marad a légmozgás, a délutáni és esti órákban azonban a Kisalföldön és az Alpokalja északi részén megélénkülhet a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul, majd késő estére -3 és +2, péntek hajnalra pedig -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken általában erősen felhős vagy borult idő lesz, ami mellett csak átmeneti felszakadozások várhatóak. Az éjszakai, reggeli órákban elszórtan, majd északkeleten több helyen, s ezután késő délutántól a Dunántúlon is egyre nagyobb eséllyel várható csapadék: eleinte, majd később északkeleten hó, havas eső, helyenként átmeneti ónos eső formájában. Az ország más részein napközben egyre inkább eső lesz jellemző. Elsősorban a Dunántúl északi felén többfelé megerősödik a délkeleti, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jellemzően 4 és 9 fok között valószínű.

Szombaton általában erősen felhős, borult idő várható, és átmeneti felszakadozások is lehetnek, miközben szórványosan esőre, záporra is van kilátás. Nagy területen erős lökések kísérik a délkeleti, déli szelet. Éjszaka a leghidegebb órákban 1 és 7, nappal a legenyhébb órákban pedig többnyire 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor is. Nagy területen északkeletire, északira fordulhat az élénk délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jellemzően 8 és 13 fok között alakulhat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen