Külföld

Párizsban meghosszabbították és Lyonban is bevezetik a szmogriadó miatti forgalmi korlátozást

Meghosszabbították az illetékes hatóságok a légszennyezettség miatt három napja életbe léptetett forgalomkorlátozást Párizsban és környékén: csütörtökön csak a páros rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a fővárosi agglomerációban.
Párizsban még mindig nagy a szálló por koncentrációja Párizsban még mindig nagy a szálló por koncentrációja (Forrás: france24.com)

A közép-franciaországi Lyonban és Villeurbanne-ban péntektől lépteti életbe a prefektúra ugyanezt az intézkedést, hogy megfékezze a szálló por koncentrációját. 

    Franciaország északi részén több mint egy hete nem csökken a téli légszennyezettség, ezért a fővárosban és a környező 22 településen az elmúlt húsz évben negyedik alkalommal bevezették kedden a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozást, de az első alkalom, hogy azt több napra meghosszabbították. 

    A szabályozást megszegő autósoknak a helyszínen kiszabható 22 eurós büntetés ellenére a légszennyezettséget ellenőrző intézmény, az Airparif szerint az autósok többsége nem tartja be a korlátozást, s a gépkocsiforgalom alig 5-10 százalékkal csökkent az elmúlt napokban a megszokotthoz képest Párizsban, a reggeli órákban pedig a szokásos dugó tapasztalható a város körüli körgyűrűn. 

 

 

    Idén először péntektől Lyonban és a szomszédos Villeurbanne-ban is bevezetik a hatóságok a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozást a napok óta tartó légszennyezettség miatt. Gérard Collomb, Lyon polgármestere jelezte, hogy a fővároshoz hasonlóan a korlátozás idejére ingyenessé teszik a városban a tömegközlekedést. Lyonban várhatóan jelentős fennakadások lesznek, miután a hétvégén rendezik meg a hagyományos Fény Ünnepét, amelyre csütörtöktől százezrek érkeznek a belvárosba, s a városban viszont napok óta sztrájkol a tömegközlekedési dolgozók egy része.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen