hirdetés
Külföld

Több száz halottja van Afrika második legnagyobb terrortámadásának

Információk szerint jelenleg 276-an haltak meg abban a terrortámadásban, amelyet feltételezhetőleg az al-Shabaab nevezetű terrorszervezet hajtott végre vasárnap Szomáliában. Rengeteg embert azonban még mindig nem találnak, sokakat hozzátartozóik a puszta kezükkel próbálnak előásni a romok közül.
Mogadishu Hatalmas pusztítást hagyott maga után a felrobbant teherautó (Forrás: Micklancashire.com)
hirdetés

Hatalmas pusztítást végzett Szomália fővárosában egy bombákkal felszerelkezett jármű vasárnap. Az akkori jelentések 189 halálos áldozatról számoltak be, ám ez a szám sajnos gyorsan rohamosan megnövekedett.

Jelenleg úgy tudni, hogy 276-an vesztették életüket Mogadishu forgalmas utcáin, sokakat azonban még mindig nem találnak.

Egy ilyen mértékű pusztításra senki nem volt felkészülve - beleértve a kórházakat és az orvosokat sem. Előbbiek megteltek, a szakemberek pedig emberfeletti teljesítménnyel dolgoznak, a sok sérülttel azonban ők sem bírnak.

Donald Trump és Szomália vezetői korábban azt mondták, hogy az al-Kaidával együttműködő al-Shabaab terrorszervezetet végleg le kell számolni - amire az volt a válasz, hogy a csoport minden eddiginél nagyobb merényletre készül - írja a 444.hu.

Az al-Shabaab egyébként még hivatalosan nem vállalta magára a robbantást, a legtöbb feltételezés szerint azonban ők a felelősek.

A terrorszervezet már hosszú ideje működik Szomáliában és az ország jelentős részét a hatalmuk alatt tartja.

Vasárnap egy katonai, illetve házi készítésű bombákkal felszerelt jármű tartott a főváros központja felé. A terveket azonban nem tudták 100 százalékosan betartani, hiszen egy korábbi ellenőrzőponton megállították az autót.

A sofőr azonban, mielőtt a katonák át tudták volna vizsgálni a teherautót, beletaposott a gázba és letarolta az ellenőrzőpontot.

Néhány méter után a detonáció bekövetkezett, a szerencsétlenséget pedig még tovább fokozva, hogy egy közelben lévő üzemanyagszállító jármű is felrobbant.

Utóbbi jelenlétével az al-Shabaab feltehetőleg nem számolt, így azt mondják, a terrorszervezet nem tervezett ekkora merényletet.

A rengeteg halálos áldozat mellett több százan megsérültek. Sokak hozzátartozói a saját kezükkel próbálják előásni, felkutatni a romok alatt rekedt szeretteiket.

Afrika történelmének legnagyobb merénylete a Boko Haram nevéhez fűződik. Ők 2014-ben 300 embert mészároltak le.

A szomáliai támadás a második legpusztítóbb információk szerint. Sajnos azonban a sok sérült és eltűnt személy miatt meglehet, hogy még tovább emelkedik a halálos áldozatok száma.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Mégsem lesz népszavazás Kalifornia felosztásáról

Mégsem lesz népszavazás Kalifornia felosztásáról


USA,     KALIFORNIA ,     NÉPSZAVAZÁS

Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban

Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban


LUPÉNY,     ROMÁNIA,     BÁNYAOMLÁS

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen