hirdetés
Külföld

61 ember meghalt egy afganisztáni támadásban

Hatvanegyre emelkedett a tálibok által egy rendőrségi épületegyüttes ellen elkövetett robbantásos és fegyveres támadás áldozatainak száma Afganisztánban.
Felrobbantott autó Afganisztánban 61 ember meghalt egy afganisztáni támadásban (Forrás: aljazeera.com)
hirdetés

Tálib öngyilkos merénylők és fegyveresek megtámadtak egy afganisztáni rendőrségi létesítményt kedden.

Legkevesebb hatvanegy ember vesztette életét – közöttük egy rendőrfőnök –, valamint 160 személy megsérült a támadás következtében az ország legtöbb áldozatot követelő támadás-sorozatának részeként – írja az Independent helyi tisztviselők és harcosok közlése alapján.

A támadást Paktia tartomány fővárosában, Gardezben egy rendőrségi kiképzőközpont ellen hajtották végre, és várhatóan a halálos áldozatok száma tovább emelkedik majd.

Az afganisztáni belügyminisztérium közlése szerint legkevesebb öt támadót ugyancsak megöltek.

„Először egy öngyilkos merénylő robbantott fel egy robbanószerekkel megrakott autót a kiképzőközpont közelében, amivel lehetővé tette több támadónak is, hogy megkezdjék a rohamot” – közölte a belügyminisztérium.

A Reuters hírügynökségnek három tisztviselő arról számolt be, hogy a tartományi rendőrfőnök is a meghalt a támadásban. Hedayatullah Hameedi helyettes közegészségügyi igazgató pedig elmondta, hogy a halálos áldozatok között egyaránt voltak civilek, valamint a biztonsági erőknek dolgozó emberek is.

A keddi, a rendőrségi központ elleni támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek, akik ugyancsak a keddi napon a közeli Ghazni tartományban megtámadtak egy kerületi központot is.

Utóbbi alkalmával a tartományi kormányzó irodájának közelében felrobbantottak páncélozott, Humvee típusú járműveket is.

A tartományi tisztviselők szerint a biztonsági erők legkevesebb tizenöt tagja halt meg, valamint tizenketten megsérültek ebben a támadásban, amelynek emellett 13 civil áldozata és hét civil sérültje volt. A tálibok azt állították, hogy a biztonsági személyzet 31 tagját megölték, huszonegy biztonsági alkalmazottat pedig megsebesítettek ebben az összecsapásban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Mégsem lesz népszavazás Kalifornia felosztásáról

Mégsem lesz népszavazás Kalifornia felosztásáról


USA,     KALIFORNIA ,     NÉPSZAVAZÁS

Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban

Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban


LUPÉNY,     ROMÁNIA,     BÁNYAOMLÁS

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen