hirdetés
Külföld

Rodrigo Duterte azt mondta, embert ölt tizenévesen

A Fülöp-szigetek elnöke egyúttal jelezte azt is, hogy szívesen lennének egy emberi jogi csúcs házigazdái.
Rodrigo Duterte Rodrigo Duterte (Forrás: independent.co.uk)
hirdetés

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök elmondta, hogy tizenéves korában halálosan megsebesített valakit egy késsel.

„Tizenhat éves koromban megöltem valakit” – jelentette ki a vietnami Danangban, ahol az APEC-csúcson vesz részt.

Duterte elárulta azt is, hogy mindössze „egy pillantásért ölt”. Később az elnök szóvivője azt mondta, hogy ezt Duterte csak „tréfából” mondta.

Nem ez egyébként az első eset, hogy Duterte általa elkövetett gyilkosságról beszélt: korábban megemlítette, hogy bűnözőkkel végzett még akkor, amikor Davao polgármestere volt.

Duterte „kábítószerellenes háborúját” sok bírálat érte, amiért az feltehetőleg veszélyezteti az alapvető emberi jogok érvényesülését. A Fülöp-szigetek elnöke a kábítószer-kereskedelemben érintettekkel szemben a peren kívüli kivégzésekre bátorított az országban, és megjegyezte, hogy „boldogan mészárolna le” hárommillió drogfüggőt a Fülöp-szigeteken.

Danangban a Fülöp-szigeteki közösséghez szólva nemrég elmondta, hogy tizenéves korában erőszakos volt, egy embert meg is ölt, amikor több verekedésben is részt vett, és „gyakran fordult meg a börtönben”.

Harry Roque, Duterte szóvivője az AFP hírügynökségnek azt állította, hogy az elnök megszólalása „csak tréfa” volt, és hogy gyakran használ ilyen „színes beszédstílust” a tengerentúlon élő Fülöp-szigeteki közösség megszólítására.

2015-ben Duterte egy magazinnak azt állította, hogy 17 éves korában „talán halálra késelt valaki”, amikor egy nagy dulakodás részévé vált – hogy újabb állítása is erre az esetre vonatkozott-e, azt nem tudni.

Duterte az APEC-csúcson felajánlotta azt is, hogy az emberi jogokkal kapcsolatos csúcsot rendeznének, amelyen nem kizárólag a Fülöp-szigeteki visszaélések kerülnének szóba.

„Mi teszi az emberek halálát fontosabbá Fülöp-szigeteken, mint a világ többi részén lemészárolt és megölt gyermekekét?” – vetette fel Duterte a Manila Bulletin szerint.

Duterte hivatalba lépése óta a rendőrség szerint közel 4 ezer ember halt meg a kábítószer-ellenes műveletekben, és több mint 2 ezer másik embert kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt öltek meg.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltak

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltakIzrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyét

Izrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyéthirdetés
Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése

Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése


KILAUEA,     VULKÁN,     LÁVA

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány


NAGY-BRITANNIA,     BREXIT,     EU

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen