hirdetés
Külföld

Szingapúr felfüggesztette kereskedelmi kapcsolatait Észak-Koreával

Szingapúr felfüggesztette minden kereskedelmét Észak-Koreával, miután az Egyesült Államok és az ENSZ mind szigorúbb lépéseket szeretne bevezetni Phenjannal szemben.
Szingapúri kikötő A kép illusztráció (Forrás: businesstimes.com.sg)
hirdetés

A szingapúri vámhatóság közlése szerint november nyolcadikai kezdettel tilalmat vezettek be az Észak-Koreából érkező, kereskedelmi forgalomban lévő árukkal szemben.

Azokat, akik megsértik a tilalmat, megbírságolhatják, de akár két év börtönbüntetésre is ítélhetik. A tilalom bevezetésére azt követően került sor, hogy újabb ENSZ-szankciókat szabtak ki Észak-Koreára annak hatodik, eddigi legnagyobb erejű nukleáris kísérleti robbantása miatt.

2016-ban Szingapúr volt Észak-Korea a nyolcadik legnagyobb kereskedelmi partnere, ám az észak-koreai kereskedelemnek így is csak 0,2 százalékát adta a két ország közötti kereskedelem.

Észak-Korea kereskedelmének legnagyobb részét Kínával bonyolítja, amely ország Phenjan legnagyobb gazdasági támogatója.

Az újabb ENSZ-szankciók több vállalatot és személyt is érintenek, köztük két szingapúri vállalatot is.

Tavaly januárban egy szingapúri vállalatot 125 700 dollárra bírságoltak, miután segítséget nyújtott abban, hogy egy fegyverszállítmányt Észak-Koreába juttassanak Kubából, ezzel pedig a bíróság szerint a cég megsértette az Észak-Koreával szembeni ENSZ-szankciókat.

A Koreai-félszigeten korábban ebben az évben „példátlanul” megnövekedett a feszültség, miután Phenjan ismételten rakétateszteket hajtott végre, amelyek között két hosszú hatótávolságú rakétát is átlőtt Japán felett. Végrehajtotta továbbá hatodik, eddigi legnagyobb erejű nukleáris kísérleti robbantását.

Az Egyesült Államok és az ENSZ reményei szerint a szankciók hatására Észak-Korea nem lesz képes folytatni agresszív fegyverkezési programját.

Szingapúr továbbra is fenntart diplomáciai kötelékeket Phenjannal, és a gazdasági kerületében egy nagykövetséget is működtet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltak

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltakIzrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyét

Izrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyéthirdetés
Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése

Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése


KILAUEA,     VULKÁN,     LÁVA

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány


NAGY-BRITANNIA,     BREXIT,     EU

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen