hirdetés
Külföld

Meghalt Charles Manson szektavezető és sorozatgyilkos

Meghalt Charles Manson szektavezető és sorozatgyilkos, aki híveit arra vette rá, hogy több brutális gyilkosságot kövessenek el. Az 1960-as években sokan az „ellenkultúra sötét oldalának” szimbólumaként látták őt. Négy évtizednyi börtön után Manson vasárnap, természetes okokból – 83 évesen – meghalt.
Meghalt Charles Manson Meghalt Charles Manson (Forrás: sputniknews.com)
hirdetés

Mansont korábban ebben a hónapban kellett a Bakersfield kórházba szállítani, ahol vasárnap, természetes okokból végül meghalt.

Charles Manson követői – akiket gyakran „Manson-családként” említettek – 1969-ben hét embert öltek meg, köztük a gyilkosság idejében terhes Sharon Tate színésznőt, Roman Polanski feleségét is. Manson egyik fiatal követője, Susan Atkins halálra késelte a színésznőt, majd pedig az otthonuk bejárati ajtójára a vérével a „PIG” (Disznó) szót írta. Tate otthonában négy másik embert is holtan találtak, mindannyiukat brutálisan halálra késelték.

Másnap egy jómódú Los Angeles-i párt, Leno és Rosemary LaBiancát is megölték a szekta követői. Az egymást rövid időn belül követő gyilkosságokat így gyakran együttesen a Tate-LaBianca gyilkosságoknak nevezik.

Manson ugyan egyik gyilkosság helyszínén sem volt ott, de gyilkosság miatt ítélték el, ugyanis ő irányította a követőit. 1971-ben halálra ítélték őt, de a kivégzésére végül nem került sor, elsősorban a kaliforniai törvények változása miatt.

A kaliforniai büntetés-végrehajtás közlése szerint Manson Kern megye egy kórházában, „természetes okok miatt, vasárnap 8 óra 13 perckor halt meg”. A sorozatgyilkos több mint 40 évet töltött a börtönben.

Sharon Tate testvére, Debra a TMZ amerikai weboldalnak elmondta, hogy röviddel Manson halála után telefonon értesítették őt a börtön tisztviselői.

Charles Manson az 1960-as évek végén fiatal követőket toborzott maga köré, és azt állította, hogy meglátása szerint hamarosan faji háború veszi kezdetét Amerikában. Ezt a „háborút” szerette volna felgyorsítani, az ügyészek szerint azt remélve, hogy a Tate-LaBianca gyilkosságokért az afroamerikaiak kerülnek gyanúba, s ezáltal növekszik a rasszok közötti feszültség. Több követőjét arról győzte meg a szektavezető, hogy Jézus Krisztus reinkarnációja, a főként fiatal, középosztálybeli nőkből álló követőket pedig részben drogokkal tartotta maga körül.

Noha 1971-ben halálra ítélték, a kivégzésére végül nem került sor, miután Kalifornia eltörölte a halálbüntetést, és így az ellene hozott ítéletet életfogytiglani szabadságvesztésre mérsékelték. Manson 12 alkalommal kérte szabadlábra helyezését. Mindamellett nem számított egy „mintarabnak”, hiszen egyebek mellett fegyvereket és mobiltelefonokat is találtak nála, amelyeket mind illegálisan tartott magánál.

2014-ben Manson engedélyt kapott arra, hogy feleségül vegyen egy 26 éves nőt, aki azt állította, hogy szereti, ám az engedély lejártával végül elmaradt a házasság.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban

Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban


LUPÉNY,     ROMÁNIA,     BÁNYAOMLÁS

Elnézést kért a pedofilnak nevezett búvártól Elon Musk

Elnézést kért a pedofilnak nevezett búvártól Elon Muskhirdetés
Donald Trump: „nem vagyok oroszbarát”

Donald Trump: „nem vagyok oroszbarát”


DONALD TRUMP,     USA,     OROSZORSZÁG

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltak

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltakIzrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyét

Izrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyéthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen