hirdetés
Külföld

Kim Dzsongnam idegméreg ellenszerét hordta magánál

Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvére több üveggel is hordott magánál annak a méreganyagnak az ellenszeréből, amellyel korábban ebben az évben megölték őt – írja a BBC.
Kim Dzsongnam Kim Dzsongnam (Forrás: straitstimes.com)
hirdetés

Kim Dzsongnamot ez év februárjában ölték meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren úgy, hogy egy VX nevű idegmérget juttattak az arcára.

Egy toxikológiai jelentés szerint Kim Dzsongnam összesen tizenkét üveg ellenszert hordott magánál. Az üvegekben úgynevezett atropin volt, amelyet az idegmérgek, így a VX hatásainak enyhítésére is használnak. Az üvegeket Kim Dzsongnam a gyilkosság idejében magánál tartott hátizsákjában találták.

Egy orvos a malajziai legfelsőbb bíróságnak azt mondta, hogy az ellenszereket a rendőrség adta át neki tesztelés céljából. Elmondása szerint a tárgyakat együttesen adták át neki, hét másik tárggyal együtt március 10-én a toxikológiai tesztek elvégzésére.

A gyilkossággal egy indonéz és egy vietnami nőt gyanúsítanak, akik tagadták bűnösségüket. A 29 és 25 éves nőket azzal vádolják, hogy február 13-án ők juttatták Kim Dzsongnam arcára a mérget, ők azonban állítják, azt hitték, hogy egy televíziós átverésben vesznek részt. Amennyiben bűnösnek találják őket, halálbüntetést szabhatnak ki rájuk.

A gyilkosság idejében rögzített térfigyelő kamerás felvételen az látható, hogy két nő megközelíti Kim Dzsongnamot, majd valamit az arcára helyeznek.

Phenjan tagadta, hogy bármiféle köze volna az ügyhöz, ugyanakkor az ügyészek úgy vélik, hogy négy észak-koreai férfinak is köze van a gyilkossághoz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Mégsem lesz népszavazás Kalifornia felosztásáról

Mégsem lesz népszavazás Kalifornia felosztásáról


USA,     KALIFORNIA ,     NÉPSZAVAZÁS

Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban

Egy bányász meghalt a romániai Lupényban történt bányaomlásban


LUPÉNY,     ROMÁNIA,     BÁNYAOMLÁS

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen