hirdetés
Külföld

Ideiglenesen lezárták a suffolki légierő-bázist egy incidenst követően

Egy férfit őrizetbe vettek, miután látszólag megpróbált áthajtani egy ellenőrzőponton az Egyesült Államok légiereje által használt suffolki bázison.
Légierő-bázis Egy embert őrizetbe vettek, a bázist pedig ideiglenesen lezárták (Forrás: news.sky.com)
hirdetés

A BBC szerint a bázis amerikai személyzete lövéseket adott le, mielőtt őrizetbe vették volna a férfit a RAF Mildenhall légierő-bázison. Az illető vágásokat és horzsolásokat szenvedett, jelenleg a suffolki rendőrség tartja őrizetben.

A bázist ideiglenesen lezárták, amikor a rendőrség a „jelentős incidens” miatti bejelentésre kivonult. A rendőrség jelenleg is a helyszínen van, az embereknek pedig azt tanácsolták, hogy egyelőre kerüljék el a bázis környékét.

A RAF Mildenhall bázist az amerikai védelmi minisztérium rendőrei és fegyveres amerikai katonák védik. A bázist közlekedési „csomópontként” használja az amerikai légierő, és egyebek mellett itt található egy KC–135-flottája, valamint különleges műveleti egységei is. Az összesen 3200 fős katonai személyzet mellett 400-500 brit civil személyzeti tagja is van a RAF Mildenhallnak.

Az amerikai légierő szeptemberben közölte, hogy elhalasztja azon tervét, miszerint a műveleteket 2024-ig egy németországi bázisra helyezné át.

A RAF Mildenhall korábban egy tervezett, az amerikai katonai személyzet ellen irányuló terrortámadás lehetséges célpontja volt. 2016 májusában életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték Junead Khant terrorcselekmény előkészülete miatt, miután Khan futárként gyűjtött információt a bázisról.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elnézést kért a pedofilnak nevezett búvártól Elon Musk

Elnézést kért a pedofilnak nevezett búvártól Elon MuskDonald Trump: „nem vagyok oroszbarát”

Donald Trump: „nem vagyok oroszbarát”


DONALD TRUMP,     USA,     OROSZORSZÁG

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltak

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltakhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen