hirdetés
Külföld

Többen meghaltak egy New York-i tűzesetben

Legkevesebb tizenkét ember meghalt és további négy személy súlyosan megsérült, amikor tűz ütött ki New York Bronx negyedében egy többemeletes lakóházban.
Bronxi tűz Többen meghaltak egy New York-i tűzesetben (Forrás: abcnews.go.com)
hirdetés

Bill de Blasio New York-i polgármester azt mondta, ez az elmúlt legalább 25 év legtöbb áldozatot követelő tűzesete a városban. A polgármester tájékoztatása szerint egy egyéves gyermek is életét vesztette a tűzben.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, amelynek oltására több mint 160 tűzoltó érkezett a helyszínre. A hatóságok szerint az ötemeletes épületben helyi idő szerint 19 óra körül szólalt meg az első riasztás.

A helyszínen Bill de Blasio elmondta, hogy egy közeli iskolában alakítottak ki ideiglenes menedékhelyet az épületből evakuált emberek számára. Jelenleg erre nagy is a szükség, hiszen a városban igen hideg az idő.

„Itt vagyunk egy leírhatatlan tragédia helyszínén. Ma éjjel, itt, Bronxban családok szakadtak szét. Ez a legsúlyosabb tűzvész, amelyet a városban láttunk az elmúlt legalább negyed évszázadban. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint ez lesz sok-sok éve a legtöbb halálos áldozattal járó tűz” – mondta a polgármester.

Bill de Blasio elmondta, hogy a tűzoltóknak sikerült legalább tizenkét embert kimenteniük az épületből.

Daniel Nigro tűzoltóparancsnok azt mondta, az épület több emeletén is voltak halálos áldozatok, akik között a lefgiatalabb egy éves, míg a legidősebb halálos áldozat ötven évesnél idősebb volt. A tűzoltó elmondta azt is, megrendítették őket a halálesetek.

Egy közeli házban élő szemtanú azt mondta, hogy a füst szagára ébredt fel, majd észrevette, amint az emberek a vészkijáraton át menekülnek a házból a tűz elől. Az érintett, nagyjából száz éve épített épületben több mint húsz lakás van.

Az AP hírügynökség szerint a mostani tűz – a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat nem számítva – a leghalálosabb azóta, hogy 1990-ben Bronxban egy közösségi épületben 87 ember halálát okozó tűz ütött ki.

Korábban ebben a hónapban egy anya és három gyermeke halt meg Brooklynban, miután kigyulladt otthonuk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elnézést kért a pedofilnak nevezett búvártól Elon Musk

Elnézést kért a pedofilnak nevezett búvártól Elon MuskDonald Trump: „nem vagyok oroszbarát”

Donald Trump: „nem vagyok oroszbarát”


DONALD TRUMP,     USA,     OROSZORSZÁG

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltak

Bin Laden volt testőre: a német rendőrök egyszerűen elraboltakhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen