hirdetés
Külföld

Franciaországban hat embert őrizetbe vettek a 2016-os iszlamista rendőrgyilkossággal összefüggésben

Hat embert, köztük egy rendőrnőt és radikalizálódott lányát őrizetbe vette hétfőn a francia rendőrség a 2016-os iszlamista rendőrgyilkossággal összefüggésben - közölték nyomozati források.
Rendőrség Hat embert, köztük egy rendőrnőt és radikalizálódott lányát őrizetbe vette hétfőn a francia rendőrség a 2016-os iszlamista rendőrgyilkossággal összefüggésben (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A Párizstól mintegy ötven kilométerre fekvő Magnanville településen 2016. június 13-án egy iszlamista férfi az otthonában meggyilkolta a helyi rendőrparancsnokot és annak szintén a rendőrségen dolgozó feleségét. Az elkövető, akit a kommandósok a helyszínen megöltek, nem sokkal korábban fogadott hűséget az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vezetőjének.

A hétfőn őrizetbe vett három nőt és három férfit a terrorelhárítás munkatársai hallgatják ki annak tisztázására, hogy az elkövető Larossi Abballa hogyan és miért választotta ki áldozatainak a rendőrházaspárt.

Az előállítottak között van a helyi rendőrszakszervezet egyik volt vezetője és környezetének tagjai, köztük a lánya, aki radikalizálódott iszlamista.

A források szerint a rendőrnőt egyelőre nem vádolják semmivel.

Az ügyben először két feltételezett segítőt vettek őrizetbe a gyilkosságok másnapján. A 29 éves Charaf-Din Aberouz és a 27 éves Saad Rajraji jól ismerték az elkövetőt, ugyanis 2013-ban együtt ítélték el őket azért, mert pakisztáni iszlamista harcokhoz Franciaországban toboroztak önkénteseket.

A nyomozás azonban decemberben új fordulatot vett, amikor is Aberouz öccse, a 24 Mohamed ellen eljárás indult terrorista emberölésben való bűnrészesség gyanúja miatt, miután megtalálták az ujjlenyomatait a gyilkosság helyszínén. A férfi azóta is előzetes letartóztatásban van, a másik két gyanúsítottat viszont szabadon engedték, de rendőrségi felügyelet alá kerültek, miután a nyomozók azt feltételezik, hogy közvetlenül nem vettek részt a támadásban.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában


ROMÁNIA,     KANYARÓ,     OLTÁS

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen