hirdetés
Külföld

Környezetvédő aktivisták kerültek összetűzésbe Franciaországban a rendőrséggel

A francia rendőrség Franciaország nyugati részén, egy új repülőtér építésére kijelölt helyszínen a környezetvédő aktivisták kiszorításán dolgozik.
Környezetvédő aktivisták (Forrás: Twitter / France 3 Pays de la Loire )
hirdetés

A rendőrség könnygáz bevetésével igyekezett a Notre-Dame-des-Landes település egy erdős területén megjelent több száz aktivista kiűzésén. Az aktivisták a helyszínen barikádokat emeltek, némelyiket fel is gyújtották.

Mintegy 2500 csendőrt vezényeltek ki a helyszínre, akik reggel hat órakor kezdték meg az aktivisták oszlatását. A közeli utakat is lezárták, hogy elszigeteljék a területen már gyakran évek óta illegális földfoglalókként tartózkodó személyeket.

Néhány aktivista köveket és más tárgyakat kezdett a csendőrök felé dobálni az AFP hírügynökség beszámolója szerint, az összetűzés során egy csendőr szemsérülést szenvedett el.

A repülőtér építésének ellenzői szerint a tervezett beruházás nemcsak túl költséges volna, de egyben a környezetet is károsítanák. Ráadásul úgy vélik, a nantes-i repülőtér viszonylag alacsony forgalma egyébként sem indokolja az új repülőtér megépítését.

Edouard Philippe miniszterelnök januárban azt mondta, a projektet el kell vetni, tekintettel arra a „keserű szembenállásra”, amely a lakosság közel azonos hányadát érinti a két oldalon. Egyúttal leszögezte, hogy véget vetnek a területen közel 10 éve fennálló állapotoknak.

Egy helyi hírszolgálat a Twitter-oldalán olyan képeket osztott meg, amelyen az látható, ahogyan a rendőrség az aktivisták táborait felszámolja.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában

Nem szűnik a kanyarójárvány Romániában


ROMÁNIA,     KANYARÓ,     OLTÁS

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen