hirdetés
Külföld

Szabadlábra helyezték a Berlinben terrorizmusgyanú miatt vasárnap őrizetbe vett embereket

Szabadlábra helyeztek Berlinben hat férfit, akiket azzal a gyanúval vettek őrizetbe, hogy késes támadást tervezhettek a német fővárosban vasárnap rendezett nemzetközi félmaraton futóverseny nézői ellen - írta kedden a BZ című berlini lap.
Rendőrautó Szabadlábra helyezték a Berlinben terrorizmusgyanú miatt vasárnap őrizetbe vett embereket (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A hat férfi szabadlábra helyezését elrendelő bíróság hétfői döntése szerint egyelőre nincs elég bizonyíték a gyanú megalapozásához, ezért nem lehet őket az őrizetben tartásra rendelkezésre álló idő lejárta után előzetes letartóztatásba helyezni, hanem vissza kell kapniuk szabadságukat - írta a BZ.

A lap szerint a legfőbb gyanúsítottként számon tartott Abed El-Rahmant két hete állandóan megfigyelte a tartományi bűnügyi hivatal. A Berlinben született 19 éves fiatalember a 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásáron történt iszlamista terrortámadás elkövetője, Anis Amri közeli ismerősei közé tartozik, és tavaly decemberben is őrizetbe vették állam elleni súlyos bűncselekmény előkészítésének gyanújával, de akkor is szabadon kellett engedni.

Az esetről elsőként beszámoló német lap, a Die Welt a hírportálján vasárnap azt írta, hogy a csoport azért készülhetett késes támadásra a futóverseny nézői ellen, hogy megbosszulják Anis Amri halálát. A BZ szerint a hatóságok a többi között azért gyanakodtak erre, mert ketten vasárnapra virradóra a verseny útvonalának feltérképezésével foglalkoztak, de a házkutatásokon nem tártak fel a gyanút megerősítő adatokat.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése

Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése


KILAUEA,     VULKÁN,     LÁVA

hirdetés
Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány


NAGY-BRITANNIA,     BREXIT,     EU

Gyermekkereskedelemmel foglalkozó klinikát lepleztek le Ukrajnában

Gyermekkereskedelemmel foglalkozó klinikát lepleztek le UkrajnábanLezuhant Romániában egy katonai kiképzőgép

Lezuhant Romániában egy katonai kiképzőgép


ROMÁNIA,     REPÜLŐGÉP,     BALESET

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen